Megbüntettek, mert nem vásároltam parkolójegyet! Mi történik ha nem fizetem be?
Hát ez baromi érdekes. Pesten most volt egy bírósági ítélet, mert a parkoló cég a fényképek alapján nem tudta bebizonyítani, hogy tényleg ott volt-e a parkolócédula, vagy sem. És bizony volt olyan, hogy ott volt és úgy fényképeztek, hogy ne látszódjon.
De vannak olyan esetek, mikor kamerával veszik fel az autót és körbekamerázzák. Nos, ilyen esetben nem mernék kockáztatni.
Én befizetném, mert amíg harcolsz az igazadért, a 800-1000 ft , még 8000-9000is felmehet.
Ha szerncséd van, akkor semmi, mert ilyen kis összegekkel nem foglalkozik a bíróság. Amúgy is macerás a bizonyítás, hiszen a fényképezőgép, amivel fényképeznek nem számít hiteles bizonyítéknak. Kis vacak gépeket használnak, amiken az órát és dátumot egy mozdulattal el lehet állítani, szóval nehézkes a bizonyítás.
De ha idegeskedő típus vagy, akkor inkább fizesd be a bírságot, mert 1-2ezer Ft nem éri meg, hogy felmenjen a vérnyomásod, ha meglátod a postást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!