Alkalmi munka esti tagozatosként? Lent
Figyelt kérdés
Át akarok menni másik suliba (18 vagyok), viszont akkor dolgoznom kell. Aminek egyrészt örülök is, de mivel ezeket nem tudom mástól nagyon megkérdezni, így ide fordultam tanacsokert, tapasztalatokert. Szóval.. Ugye diakmunkat nem vállalhatok, viszont rendes munkaadó nem engedi h 2-3 napot ne menjek be, vagy máshogy mint ahogy kellene. Hová kell fordulnom? Illetve mik az alkalmi munkáról szóló törvények? Olvastam, h pl. csak havi 15 napot dolgozhatok?! Évente pedig 90-et?! Előre is köszönöm segítő valaszaitokat, es nem kérek lehurrogasokat .. :( egy 18 éves lany2014. márc. 27. 17:38
1/1 anonim válasza:
Az alkalmi munka anniban msabb mint a rendes, hogy napi szinten jelentenek be. Egy helyen éves szinten azt hiszem 90 napot dolgozhatsz, de pl ha 2 helyre mész akkor 2-szer ennyit. A 90 napban nem vagyok biztos. 15 napnál nem dolgozhatsz többet egy helyen egy hónapban, azt nem tudom, hogy más helyen így dolgozhatsz e. Ha tutira akarsz menni hívd fel az apeh-ot (vagy a nav-ot). Az a baj az alkalmi munkával hogy nem kötelez senkit lényegében semmire. Szóval bármikor mondhatják hogy most már ne gyere. A munkaügyis viszont mindenütt tudja, vagy egy könyvelő ismerősöd is naprakészebb infóval tud szolgálni szerintem. Ezért miért kapnál lehurrogást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!