Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha a posta nem...

Cincel kérdése:

Mit csináljak ha a posta nem szállít időbe?

Figyelt kérdés

Az a gondom hogy múlthét közepén feladtam egy csomagot utánvéttel amiért pénzt kértem cserébe, de a csomagot a címzett átvette, de a pénz nem jött meg. eddig ez nekem a második ilyen. Az elsőnél sem hagyott itt a postás emlékeztető cédulát hogy kihozta, de nem vettem át és a postán megkapom. ill ajánlott levelet adtak fel nekem szerdán, de péntekre nem érkezett meg.

Most ilyenkor mit tehetek mivel ez már a postának is mulasztás?

2014. márc. 22. 22:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Posta vállalási feltételeit. Úgy tudom, hogy alapesetben a Posta 15 munkanapos leszállítást vállal. Utánvétel mindig hosszadalmas, mert a címzettnek leszállítja, a pénz visszakerül a postára és onnan vissza a feladónak. A Posta meg nyilván további pénzt akar csinálni azzal, hogy magánál tartja pár napot a pénzt (bár a jelenlegi kamatok mellett ez már alig jövedelmező, de sok kicsi sokra megy). Mindenesetre 15 nap után bemehetsz a postára és reklamálhatsz a feladóvevény birtokában. Ajánlott küldeményre is igaz a 15 nap, szerdáról péntekre csak abban az esetben kaphatod meg, ha elsőbbségivel postázzák.
2014. márc. 22. 22:22
 2/2 A kérdező kommentje:
nálunk az a gond hogy emlékeztető cédulát sem hagy a postaládában hogy keresett engem. ez a probléma nem csak énnálam áll fenn hanem az egész községben mivel több ilyen esetről hallottam.
2014. márc. 23. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!