Dohányzom pár éve és osztálytársaimnak adok el cigit pénzért, nem haszonszerzés céljából, nem nagy tételben,1-1 szálat, ez illegális?
Egyáltalán nem legális, tehát illegális :)
(nem fárasztanálak azzal iskolaidő végefelé, hogy a dohánytermékek forgalmazására milyen jogszabályok vonatkoznak :)
Valószínűleg kiskorú vagy, így már emiatt is az.
Egyébként pedig nem is valami etikus dolog mások szenvedélybetegségét kiskorúként haszon miatt kielégíteni.
Nézz már egy normálisabb pénzkereseti lehetőséget, mert ez így se nem jogos, se nem etikus.
1.: Dohányárú forgalmazásához megfelelő feltételek teljesítése szükséges. Gondolom, Te nem vagy Nemzeti Dohánybolt!
2.: az [1.:] pont alatti feltételek egyik fontos(!) része: 18 év alatti nem vásárolhat dohányárút és őket kiszolgálni sem szabad!
.
Ha szerzel magadnak haragost és "felnyom", amennyiben bizonyítható, biztos lennének/lesznek következményei.
Nem dicséretre gondolok!
Tehát a tényeket összegezve:
Kiskorúaknak adsz cigit illegálisan, ráadásul pénzért!
Dobozonként vesztesz 40Ft-ot (800-ért veszed, 19*40=760-ért adod)
Igen illegális, te észlény törpe...
Igen, és a NAV majd biztos azzal fog foglalkozni, hogy napi 5-6 szálat eladok, igazatok van !! :) Egyébként én is kiskorú vagyok, így másabb, mert ha 18+ os ad el kiskorúnak, az még roszabb...
Gondolom azt az 5-6 szálat bizonyítani is lehet...
Igazából nem is tudom minek tettem fel a kérdést, mert tudtam hogy ez lesz, hogy Ti biztos a legbecsületesebben próbáltok pénzt szerezni/ a minimálbérért dolgoztok, és még eszetekbe sem jut esetleg a cégtől bármit is lopni vagy ha kamionosok vagytok, akkor gázolajat hazahordani.. Dehát ez van..:)
Gyk-n mindenki baromi okos, és ÉN NEM ARRA voltam kíváncsi hogy leírjátok a törvényt, mert gondolom senkit nem érdekel az, hogy napi 300 ft-hez hozzájutok (uzsonnapénz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!