Ti mennyiből hozzátok ki havonta a kaját?
Ketten vagyunk a 3,5 éves kisfiammal.
Nap közben ő az oviban eszik (étkezés 18.000 Ft/hó).
Én nap közben vagy rendelek valamit (leszokóban vagyok, mert unalmas és drága) vagy abból hozok, amit előző este főzök.
Sok múlik azon, hogy milyen ételeket tervezel, hányan vagytok, van-e fagyasztó vagy egyéb tárolókapacitásod?
A családtagok között van-e speciuális igényű (vega vagy diétázó vagy cukorbeteg vagy kisbaba, kisgyermek, akiknek nem lehet zsíroskenyérrel kiszúrni a szemét- esetleg nehezebb fizikai munkát végző családtag, akinek meg szüksége lehet a tápláló, húsos ételekre).
Minden nap fogsz főzni? Napi egyeszer lesz melegétel vagy akár kétszer is? leves és másodikféle is lesz minden alkalommal?
Vannak esetleg rendszeresen olyan alkalmak, amikor többet vagy finomabbat kell főzni (pl. havonta 2* hétvégén nagyszülők jönnek stb.)
Nálunk havi kb. 70-80 eFt megy el az ovis térítési díjon felül legalább élelmiszerre, de a kisfiam miatt (is) fontos a sok friss gyümölcs, zöldség és a jó minőségű alapanyagok (pl. barnarizs, halfilé, csirkemellfilé, oliva stb.) Emellett időnként rendelek ebédet, azt általában 800-1100 Ft/ebéd áron tudom megtenni.
Az is sokat számít, hogy mennyi a család összes jövedelme, abból mennyi a fix fizetendő (rezsi, munkába járás, gyerekek ovija, bölcsije, iskola, különprogramok, autófenntartás, esetleg hitel stb.)- ez már maga meghatározza, hogy eleve mekkora a kereted.
Ha kicsit konkrétabb dolgokat írsz, szívesen segítek.
Köszi a válaszokat. :)
Na, ketten vagyunk párommal, baba nincs egyelőre. Ami nagyon drága az a lakbér (nincs saját lakásunk), de leaglább kis rezsijű a lakás. Nincs hitelünk, se autónk, semmi gyakorlatilag.
Ha leszámolom a dolgokat, akkor a keret, amit maximálisan élelemre költhetünk az mondjuk 70-80 ezer forint. De akkor tényleg semmit sem csinálunk, csak ételre költjük a pénzünk.
Egyikünk sem fizikai munkás, szóval a húsos kaja nem kell. Szívesen megfőzök mindent, amit tudok, csak hát nem tudok sok mindent. :( (Még :) )
De szoktam főzni, azt visszük ételhordóban, amikor meg nincs időm vagy valami van, akkor párom eszik egy kínait, esetleg én is azt, vagy valami ilyesmit akkor veszünk magunknak ebédre.
Én úgy gondolom, hogy napi egy melegétel elég, levesesek pedig nem nagyon vagyunk. Én van, hoyg ebédre is hideget eszem csak néha.
Ami baj, hogy én nem nagyon ehetek lisztet meg tejterméket. Mindkettőre enyhe allergiám van. Nem halok bele, de felpuffadok meg hasmenésem is szokott lenni. Párom imádja a tésztákat, az jó kaja és olcsó is szerintem (pl. a spagetti), de én csak a legritkább esetben ehetek vele ilyesmit, mert rosszul lennék. Ezért is van az, hogy ha neki ilyesmit főzök, akkor magamnak már nem állok neki, és marad valami hideg.
Szóval nagyjából ennyi.És pont azért is kérdeztem, mert én mondjuk szeretnék mgé egy picit félretenni ebből a pénzből, szóval mind a 70 körül nem szeretném elkölteni kajára. :)
Egy piac mellett lakunk, gyakorlatilag minden zöldséget és gyömölcsöt ott veszünk. Nem vagyunk kenyeresek, az nincs is otthon. Minden héten van 1x tésztás kaja, főzelék, pörkölt nokedlivel, rándott hús,- zöldség. Persze ha nincs időm, akkor veszünk esetleg zsömlét meg felvágottat. De ez nem fordul elő sűrűn. Reggelire általában zabpelyhet eszünk tejjel.
Üdítőket, pudingokat, csokikat, meg ilyeneket nem eszünk egyáltalán. Minden hétvégén sütök valamilyen süteményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!