NAV-os kérdés. Miért akarják velem újra kifizettetni, anyagilag belerokkanok már? :/
Sziasztok!
Röviden a történet: Még sok sok évvel ezelőtt aláírtam pár papírt, amit nem kellett volna sajnos, így több földterület tulajdonosa lettem, papíron. A saját apám vert át, nem fizette be az illetékeket, így lett több mint 1.5 millió tartozásom az Apeh-nál. Sulis voltam még, szerencsére letelt az 5 év, elévült a tőketartozás.
Maradt 500 ezer Ft, amit kifizettem 2 éve. Azóta többször voltam a NAV-nál, h tényleg tiszta vagyok-e, nincs-e tartozásom. Azóta lakást vettem, melóm van, semmi gond nem volt.
Most elköltöztem egy másik városba, így a régi végrehajtási papírjaimat átküldték ehhez a kirendeltséghez. Most kaptam egy levelet, h fizessek be újra 1.5 milliót. Érdekes, h 2 évig nemvolt tartozásom, amint átküldték a papírjaimat, egyből újra ennyi pénzzel tartozom. Sajna ezt a levelet ma kaptam, így hétfőig várnom kell. Szerintetek ez csak valamilyen hiba lenne, vagy most megint állhatok neki fizetni, amit nem fogok tudni sajna. :/
A NAV ilyen. Jutalákot kapnak !
Az ország felvett a 80-as években pár millát. a tarozásokkal együtt ma ez néhány száz milliárd Ft. Soha sem fogjuk visszafizetni. Ugyanazok csinálják ezt veled is
Ha az 5 éven belül egyetlen egyszer is küldtek értesítést (függetlenül attól, hogy megkaptad-e, vagy sem), akkor nem évült el.
Ráadásul azt írod, hogy végrehajtási papírjaid is vannak.
Akkor az illeték számláról átkerült a végrehajtási számlára és az elévülési idő is újraindult.
"fizessek be újra 1.5 milliót"
Ezek szerint, már befizetted az 1,5 milliós tartozást.
Fentebb meg azt írod, hogy elévült.
Nem egyértelmű a sztorid.
Ahhoz, hogy érdemben leessen válaszolni, tudni kellene:
-mikor és mennyi illetéket róttak ki rád
-mennyi késedelmi kamatot számítottak
-mikor és milyen tartalmú leveleket kaptál a fentiekkel (illeték, késedelmi kamat) és a végrehajtással kapcsolatban
-mi áll pontosan (szóról szóra) az utolsó levélben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!