Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdemesebb félrerakni pénzt...

Érdemesebb félrerakni pénzt és elhinni, hogy megéri hosszabb távra tervezni vagy éljünk úgy, hogy kitudja, hogy megélem e a holnapot ezért elköltöm a pénzem arra amire szükségem van?

Figyelt kérdés

2014. márc. 7. 06:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz hosszabb távra tervezni, anyagilag előrelépni, akkor költsd el.
2014. márc. 7. 06:46
 2/12 A kérdező kommentje:
Jó lenne előre lépni csak mindig szükség van valamire, ezért nagyon nehéz gyüjteni számomra a pénzt. Pedig lehet jó lenne elkezdeni csak a mai világ számomra azt sugallja, hogy bármikor meghalhatok. Ezért nem tudom. :S
2014. márc. 7. 06:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Persze szórd el a pénzt nyugodtan, valaki úgyis megment. Mondjuk ebben az esetben jó ha a nyugdíjkorhatár előtt betervezel egy szívinfarktust. Jól kereső gyereket is nevelhetsz fel, de az nagy lutri.
2014. márc. 7. 07:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"a mai világ számomra azt sugallja, hogy bármikor meghalhatok"

Azon elgondolkoztál-e már, miért van ez így, kinek az érdeke az, hogy neked ilyen érzésed legyen és ne legyen tartalékod?

Kinek hoz hasznot, ha minden fillért elköltesz felesleges dolgokra?

Kinek, kiknek érdeke, hogy mindig kiszolgáltatott legyél?

"A mai világ" , a fogyasztói társadalom már csak ilyen. Nem kedveli az értelmes, öntudatos, céltudatos embert, mert azok nehezebben megvezethetőt.

2014. márc. 7. 07:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy bárki is megmentene nem is várom el. Igazából rájöttem, hogy engem a szüleim nem tanítottak meg arra, hogy milyen fontos félre rakni, egyik napról a másikra éltünk. Most, hogy felnőttem már helyt kell állnom csak iszonyú nehéz.
2014. márc. 7. 08:00
 6/12 anonim ***** válasza:
Mivel erre fiatalon rájöttél és ha valóban zavar ez az életstílus, akkor szerintem jó úton haladsz, hogy Te ne így élj.
2014. márc. 7. 08:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen. Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. márc. 7. 08:13
 8/12 anonim ***** válasza:
Nyilván félúton van az igazság. Nem szabad teljesen garasosnak lenni, de azért jó érzés, hogy havonta kézzel fogható mennyiségű pénzt keresek már önmagában a kamatokból is.
2014. márc. 7. 09:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Elég jól megfogalmaztad. Elköltöd a pénzed arra, amire szükséged van. Pont. A lényeg, hogy arra ne költs, amire nincs szükséged. Ezt a részét nem tudják sokan megállni. Ha mindne hónapban félre teszel, évek alatt szép summa fog összejönni, ami egy kis biztonságérzetet is adni fog.
2014. márc. 7. 09:23
 10/12 anonim ***** válasza:

"mai világ számomra azt sugallja, hogy bármikor meghalhatok"

Hát igen dédszüleidnek mennyivel jobb volt, háború , járványok egy egyszerű tüdőgyulladásban meghalni mennyivel jobb volt.

2014. márc. 7. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!