Mennyibe kerül a csirkék bérvágása Ft/db?
A vágóhidak, baromfifeldolgozók mennyi bevételre tesznek szert egy-egy szárnyas vágása során? (Nem a profit a kérdés!)
Mennyi csak a vágás, a pucolás, darabolás műveletek ára?
Ha jól emlékszem 12-17 eurócentért vágják kilóját.A bérvágás ára sok mindentől függ(mennyiség,állandó,vagy eseti,szerződés stb).
Pontosabb infó: [link]
A linked használhatatlan, konkrétan zéró tehát nulla információt tartalmaz, de azért köszönet érte.
2010-ben 1 db vágása + gépi pucolása ismerős őstermelőnél 150Ft volt, tehát belezés és darabolás nélkül. Amit te írsz árat az 100Ft/db-ra jön ki, a nagy napi 16 000-20 000 vágására alkalmas baromfifeldolgozók munkaerő költségei mindenkit minimálbérrel fizetve (sofőröket, irodai alkalmazottakat, vezetőket), valamint évi 100% kihasználtsággal számolva is 60-65Ft/db-ra jön ki a feldolgozás. Ebben még nincsen benne a az energiadíj, ami átlagban 15Ft/db, víz 5Ft/db, vizsgálatok, engedélyek, hulladékkezelés, + adók és a befektetés épületek, gépek amortizációja stb. kismillió tétel! Tehát szerinted mindez belefér a 15Ft-ba ami maradt és még profitál is a cég?
De tételezzük fel mindezen költségek összege 000Ft, tehát csak a bért+áramot+vizet vesszük figyelembe, minden mást 000-nak számolunk. Ez esetben a 16 000db/nap kapacitású feldolgozó, ami potom 1 500 000 000-os befektetést igényel termel nekünk évi 83 000 000Ft-ot, ha minden héten napi 5 napot max-on üzemel 117 000 000-ot, ha minden nap max-on megy!
Bocs hogy félretájékoztattalak!Én az árra csak kb emlékeztem.Az adott linken pedig a feldolgozók honlapját elérve,azon lévő telefonszámokon e-mail cimeken tudsz relevánsabb információkhoz jutni.
Arra ne számíts,hogy az interneten konkrét árakat fogsz találni.Még egyszer bocs!A sertés vágásban vagyok jobban otthon.
"bérvágáskor az árat az élősúlyból számolják." Igen többnyire abból, ritkább esetben a db számból. Nagy általánosságban viszont tényleg a a súly a döntő!
Nos elérhetőek a honlapok alapján ez tény, viszont felvilágosítást csak személyesen kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!