Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 14 éves vagyok és sajnos csak...

14 éves vagyok és sajnos csak februárban töltöm be a 15-öt. Mégis szeretnék már nyáron diákmunkát vállalni. Szerintetek lehetséges, hogy 14 évesen kapok munkát, vagy mindenképp várnom kell vele?

Figyelt kérdés
2014. febr. 25. 19:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Legálisan nem vállalhatsz munkát 14 évesen.
2014. febr. 25. 19:56
 2/13 A kérdező kommentje:

Ti nem tartjátok ezt értelmetlenségnek? Mert én igen.

Rengeteg olyan család van, akik rosszabbul állnak anyagilag így a gyerek kénytelen nélkülözni. Hogyha péntekenként elmehetne egy boltba árut cimkézni,már azzal megkereshetné a heti zsebpénzét. A szülőnek ez csak jó, nyilvánvaló okokból, valamint a gyereke is megtanul bánni a pénzzel és megtudja milyen dolgozni. Amerikában így megy. Én nem azt mondom, hogy utánozzuk le Amerikát, mert tudom, hogy az ottani és a mi oktatási rendszerünk,meg úgy alapból a két rendszer nagyon különbözik egymástól...

Egyébként nálunk nem ez a helyzet, ezt csak példának hoztam fel. Én azért szeretnék munkát vállalni, mert a hobbi amit űzök...nos elég költséges és nem szeretném a szüleimmel kifizettetni. Nekem az is elég, ha a felét én állhatom, de látom semmi esélyre. Gratulálok. Mindenkinek...

Szerintetek lehetséges, hogy a közeljövőben lejjebb viszik a korhatárt?

2014. febr. 25. 20:06
 3/13 anonim ***** válasza:
Azért mert sok 14 éves még éretlen. És így egyszerűbb a kellemetlenségeket kikerülni. Hiába normális és érett egy munkához (hasamra ütök) 10 darab 15 év alattiból 4, a maradék 6 ból ugyan úgy jelentkeznének és csak gond lenne.
2014. febr. 25. 20:10
 4/13 anonim ***** válasza:
A törvény szerint dolgozhatnak bejelentve 15 év felett... Egyébként 18 év felett keresnek akárhova embert, pont a terhelhetőség miatt. Meg nem középiskolást, aki reggel 8tól délután fél 4 ig benn rohad.
2014. febr. 25. 20:15
 5/13 anonim ***** válasza:

Azért nem fogják levinni a korhatárt mert általánosságban vonatkozik a korhatár mindenkire, hiába erősebb, okosabb valaki.

14 évesen kevés az ember élettapasztalata ezáltal munkahelyen kevesebb feladatot, felelősséget lehet rájuk bízni, ami nem jó a munkáltatónak.

Most persze háboroghatsz hogy te megbízható vagy. Én 18 évesen kezdtem diákmelózni. Rájöttem hogy a felelősségről eddig semmit nem tudtam, egy egyszerű hibám is komoly problémát okozott volna. Ezt fiatal fejjel nem lehet elbírni, hidd el.

2014. febr. 25. 20:17
 6/13 A kérdező kommentje:
De ezt is meg lehetne oldani különféle felmérésekkel, vagy elbeszélgetéssel a munkaadóval, esetleg lazább helyeken egy próbanapot csinálni és ha az alapján megfelelnék, akkor megkapom a munkát. Persze értem én, hogy ezek mind időbe telnek, biztos nincs sok kedvük kis 14 évesekkel foglalkozni, de könyörgöm, max 1 órájukba telne. És ha azt vesszük, hogy néhány 14 éves már tudna felnőtt szintjén is dolgozni (ami a megterhelhetőséget illeti) és a fizetés amit elvárnak, sokkal kevesebb.
2014. febr. 25. 20:21
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem háborgok, ne érts félre, de ha nem vagyok megbízható munkaerő, akkor kirúgnak. Na bumm. És azt se mondtam, hogy megbízhatóbb vagyok az átlagnál. Nem mondtam, mert nem tudom, hiszen nem próbálhattam ki magamat... És ahogy mondtad, te 18 évesen jöttél rá mi is az a munka. Szerintem meg kéne adni a lehetőséget, hogy korábban megismerjük, akkor talán a pénzt is jobban értékeljük, és nem kéne minden második korombelinek Iphone.
2014. febr. 25. 20:24
 8/13 anonim ***** válasza:

Egyetlen egy munkaadó sem fog téged 14 évesen alkalmazni, még 1 órára sem. Nagyon büntetést kapna ha kiderülne.

Ha pénzt akarsz keresni, akkor tedd meg feketén.

Sétáltass kutyákat pénzért, vagy időseknek vásárolj be pénzért, vagy rakd rendbe egy idős kertjét pénzért.. Minden csak tervezés kérdése. Nekem például "dolgoznak" 13-14 éves gyerekek. Az egyik fiú 14 éves, tavaly óta rendet rak a kertben. Nem nagy dolog. Kicsit gazol, lenyírja a füvet.. Két kislány 13 évesek meg besegítenek a gyöngyfűzési munkámban. Nem reklámozzák, én sem reklámozom, így mindenki jól jár. Én is mert ügyesek, ők is mert kapnak érte pénzt.

Keres te is valami ilyen lehetőséget ha már mindenáron akart dolgozni.

Egy biztos. Legálisan senki nem fog alkalmazni.

2014. febr. 25. 20:27
 9/13 A kérdező kommentje:

Ilyeneket eddig csak filmekben láttam. Úgy gondoltam, hogy Magyarországon az ilyesfajta munka, ahol egy idős néninek kell bevásárolni, vagy lenyírni a füvet, nem is létezik. Én legalábbis még nem találkoztam vele, de akkor ezentúl majd jobban odafigyelek, lehet hogy csak én kerültem el őket valamiért. Habár a baráti körömben sem tudok ilyenről.

Ja és ugye ez is illegális, akkor hogy keressek rá?

2014. febr. 25. 20:31
 10/13 anonim ***** válasza:

"Ilyeneket eddig csak filmekben láttam."

Azért mert ez Magyarországon tényleg nem is nagyon létezik. Akinek kevés pénze van, az nem költ ilyenre, akinek meg annyi van az felfogad egy hivatásos kertészt vagy akármit. Az előző válaszoló egy ritka kivétel. Amúgy a törvény szerint tényleg 15 éves kortól lehet nyáron dolgozni, de én a legtöbb diákszövetkezetnél amivel találkoztam láttam hogy a regisztrációs feltételeik között van a 16. életév betöltése.

2014. febr. 25. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!