Ha a munkaügyi központ kiközvetít egy munkahelyre, én nem megyek el, milyen hátrány érhet?
Ha van bejelentett munkahelyed, akkor nem lehetsz munkanélküli. A változásokat x időn belül be kell jelentened a munkanélküliben. És hiába nem kapsz semmilyen járadékot, de akkor is te addig vagy munkanélküli, ameddig nincs munkád. Tehát ha 1 hónap kéne még a segélyhez, akkor mivel dolgozol, az már elúszott. Nem számít.
És ha kiközvetítenek egy munkahelyre, ahová nem mész el, vagy felajánlanak egy munkát, amit nem fogadsz el, akkor az automatikus törlést jelent a rendszerből. De előbb-utóbb nyilván kiderül, hogy nem vagy munkanélküli, így a munkanélküli csak azt fogja folyamatos munkanélküli időszaknak leigazolni, pl. segélyhez, ami idő alatt te tényleg munkanélküli voltál.
Szerintem erre nincs meghatározás.
Ha valahol dolgozol és 1 hónap után akár te felmondasz, akár neked felmondanak, akkor újra munkanélküli leszel és szerintem egyből regisztráltathatod magad. De ezt a munkanélküliben biztos pontosabban meg tudják mondani.
"Úgy tudom 1 év múlva tudod magad újra regisztráltatni."
rosszul tudod..
nem tudom mi a legrövidebb idő, engem egy hónap próba idő után elküldtek többed magammal, és visszaregisztráltak munkanélkülibe.. még csak nem is volt egy teljes hónap, csak 20 nap..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!