Albérleti peres ügy esetén mire számíthatok?
Az albèrlöink fizetès nèlkül tàvoztak,màsfèl havi költsèget hagytak maguk utàn.
Fizetèsi meghagyàst inditunk ellenük,viszont,ha perre viszik mire szàmitsak?
Eleinte emailben elismertèk a tartozàst hitegettek,hogy megadjàk.Màra màr azt irtàk,nem adjàk meg,ugyanis nem ismerik el.
Rengeteg fogyasztàsuk volt.Pl:víz-havi 20köbmèter. villany:havi-160köbmèter,gàz,havi -50köbmèter.Fütès szezon elött volt,ès egy 54nm-es màsfèl szobàs lakàsról beszèlünk.Màr akkor azt àllítottàk,hogy nem jô egyik mèröóra sem.Mi laktunk ott elötte 7èven àt,ès èvente ellenörzik az ôràkat.Mondtuk,hogy ha szerintük nem jó,megnèzetjük,de nekik kell àllni a költsèget.(Ha kiderül,hogy jôk az óràk,több 10000ft-ba kerül)Azóta màs lakik a lakàsban,ès egyàltalàn nincs problèma az óràkkal.Oktôber elsejèn mikor be szerettek volna füteni,kiderült hogy nem jó a gàzkonvektor.Mondtam nekik,hogy hivjanak szerelõt,ès a szàmla alapjàn mi kifizettjük nekik.(Kisbabàval,az egèszsègi àllpotommal nem tudtam odamenni)Erre azt mondta,hogy nekünk kell megcsinàltatni.Kb 3 nap eltelt,ès egy normàlis idöpontot nem tudtunk egyeztetni,ami a szerelönek,nekem(babàval)ès nekik is jó lett volna.MOndtam nekik,hogy hivjàk fel õk,ök tudjàk mikor vannak otthon,könnyebben egyeztetnek,ès mi utólag kifizetjük nekik a javîttatàst.Azt mondtàk,felhivtàk,ès valami kamu szerelö volt a telefonba.(Mi öt szoktuk hivni,igy ezt nem èrtem.)Mondtam,hogy mindegy akkor kit hivnak stb.ÍGY nem lett belöle semmi.Hozzàteszem nagyon jó idö volt akkor,ès mèg nem volt fütès szezon.Mi 10-èn mentünk a rezsi+albèrlet pènzèrt.De fillèr nèlkül jöttünk el,plussz agymosàst tartottak,hogy mi mit kèpzelünk.Söt azt is mondta,hogy most màr nem èrdekli a szerelö,ne csinàltassuk meg,viszont erre az idõre nem fizet albèrleti díjat,mert nincs fütès.MI iràsban felmondtunk nekik,ök hó kõzben ugy lelèptek,hogy a szomszèdtól tudtam meg.A kulcsokata nyilt utcàn kaptam meg,rà 3 napra.Ès mèg fel vannak hàborodva.Mi a fèl havi albèrleti dijat nem kèrtem el tölük,mivel(igaz,nem csak a mi hibànkbôl) nem volt jo a gàzkonvektor.De a többit sem ismerik el.
Itt most rendkívül fontos, hogy milyen bérleti szerződést kötöttetek, mennyire voltatok alaposak benne.
Itt így senki nem tud segíteni, egyedül csak egy ügyvéd tudná megmondani, hogy a szerződés, a tények és egyebek ismeretében mire számíthatsz. Jól bebiztosítottad magad egy ilyen esetre, vagy sem...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!