Ha valahova felvesznek minimálbérért dolgozni, de hétvégén is kell, akkor csak vasárnapra fizetnek "ünnepi pénzt" vagy szombatra is? és mennyi ennek az átlagos összege?
Figyelt kérdés
2009. dec. 9. 11:15
1/3 anonim válasza:
A szombatért általában 200%-ot szoktak fizetni,a vasárnapért pedig 300%-ot.Legalábbis az én munkahelyemen.De arra is volt példa,hogy a hétvégi napokat nem számolták hozzá a fizunkhoz,hanem a műszak végén kaptunk kajajegyet!Ez jobban megérte nekik is és nekünk is,mintha hozzávágták volna a fizuhoz,mert akkor az adó elvitte volna!
2/3 anonim válasza:
Elsőnek...akkor te munkahelyed nagyon jó..Mert ahol én eddig dolgoztam,és hétvégén túlóra volt mindig úgy fizettek,hogy szombatra 50% vasárnapra 100%,csak az ünnepnapokra kaptunk 200%-ot!
De volt olyan munkahely ahol összegyűjthetted a napokat,és később kivehetted "szabinak"!Vagyis rendesen kifizettek mintha dolgoztál volna de otthon voltál..
3/3 anonim válasza:
Köszi! Igen,jó kis munkahely.De jelenleg GYED-en vagyok és ha lejár a GYED-em,akkor sajnos már nem tudok oda visszamenni.Visszavennének ők,de elköltözött a cég és a pici miatt annyi utazást már nem tudnék vállalni!Pedig de jó lenne.Imádtam ott dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!