Angliában 25év alatt, kevés jövedelemre jár valamilyen juttatás?
itt tudsz róla olvasni
első vagyok.
Én pár éve akartam igénybe venni amikor heti 5 órát dolgoztam (bőven kevesebbet mint heti 16 óra) és nem adtak. Pedig megvolt az 1 évem is. Azzal utasítottak el, hogy eddig nem fizettem adót. Később már nem próbálkoztam mert nincs értelme. Nagyon sok a követelmény, hogy kapjon valaki valami támogatást. Utána meg többet dolgoztam mint heti 16 óra, így nem is járt volna.
Fel kell hívni a HMRC-t, vagy a...nem ugrik be a nevük, valaki segítsen ki, akik tanácsot tudnak adni..citizen advice bureau...na végül eszembe jutott. Nekik vázolni, hogy kábé mi lenne a helyzet és ők ki tudják kalkulálni, vagy legalább megmondani, hogy mire vagytok esélyesek. De a HMRC oldalán van benefit calculator, meg más oldalakon is van, beírod a google-ba, hogy benefit calculator uk. Ott beirogathatod a jelenlegi helyzetedet, vagy kitalált adatokat is beírhatsz, hogy esetleg kiszámold, mi lenne ha...
Egyébként tényleg nehéz benefitet kapni. Két minimálbérre pl nem kapsz semmit. Egy kisgyerekkel meg csak nagyon keveset. Ahogy minden héten olvasom a cikkeket azokról a családokról, akik élősködnek az államon, azt kell mondjam, szülni kell legalább 5 gyereket, legyen köztük legalább egy sérült és akkor már eltart az állam, akár mindkét szülő otthon maradhat. A minap pl egy anya azért maradt otthon, mert depressziós a 2008-ban történt missed ab-ja miatt, de azóta már 3-at kitolt...én jelenleg 2 -ön vagyok túl, utóbbiba majdnem belehaltam múlt hét pénteken, mert majdnem elvéreztem, sürgősségi kaparásra kellett vigyenek...hát ezek után elgondolkodom, lehet depresszióba esem...
1x jelentkeztem working tax creditre, kaptam is, egy év múlva meg kikalkulálták, hogy mivel most már nem vagyok hátrányos helyzetbe, fizessem már vissza az egészet...Pedig akkor jogosult voltam rá, csak változtak a szabályok.
" 1x jelentkeztem working tax creditre, kaptam is, egy év múlva meg kikalkulálták, hogy mivel most már nem vagyok hátrányos helyzetbe, fizessem már vissza az egészet...Pedig akkor jogosult voltam rá, csak változtak a szabályok."
Így jártunk mi is.
Jogosultak voltunk rá, kaptuk. Majd túl léptük 50 fonttal a megengedett összeget, így vissza kell az összeset fizetni amit eddig kaptunk. Azt, hogy amikor igényeltük jogosultak voltunk, már nem számított. Mivel kis túlórával az év utolsó hónapjában megugrott az összeg, már nem vagy jogosult semmire. Na ekkor fogadtam meg, hogy soha semmi támogatást nem kérek. Dolgozom, és ha szarba leszek, akkor is megoldom valahogy,de nem kuncsorgok segélyért.
Nem a kerdesre valasz, csak egy megjegyzes: ugy tudom, Ausztriaban is ilyen visszafizetendö lehetöseg van, ez is csak meghatarozott munkaviszony utan (ugy tudom, 2 ev teljes munkaidös, megszakitas nelkül). Itt mar Eleve ugy adjak, hogy tudjuk, vissza kell fizetni, ha utana lesz barmi jövedelmed.
De felteszem kerdesben, mert hatha valaki jobbat tud. Mindenki jövedelmet es munkalehetöseget akar, de sosem lehet tudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!