Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan tudja a NAV hogy egy...

Honnan tudja a NAV hogy egy meghirdetett terméket eladtam e vagy nem?

Figyelt kérdés

Nem vaterára gondolok, hanem pld jófogás , apród. Mert ha nem adtam el akkor nincs mi után adózni.

Nem tudják bebizonyítani hogy a meghirdetett termékeim közül hányat adtam el és hányat nem.

2014. febr. 10. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Az adóbevallásodból tudja meg ahol bevallód az egyéb jövedelmek között. Ha nem teszed csaló vagy, szépítheted, találhatsz kifogásokat, mindenki ezt csinálja ...stb. Ez a lényegen nem változtat csaló vagy a mérték az mindegy. Magyar állampolgárként vannak jogaid és kötelezettségeid ezek közül az adófizetés mostanában kötelezettség. :) Ha nem tetszik keres olyan államot ahol nincs ilyen szabály. Legyél politikus és változtass a rendszeren de addig valld és fizesd be az adódat.
2014. febr. 10. 09:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Abból nem tudja mert nem vallom be. Máshonnan?
2014. febr. 10. 09:44
 3/9 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Például vagyonosodási vizsgálatból, egy feljelentés alapján.

Ugye tudod, hogy az eltitkolt adóköteles jövedelem többszöröse lehet a bírság?

2014. febr. 10. 09:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, köszönöm. Vagyon az nincs, nem állnak sorban a verdák a garázsban. Épp hogy eléldegél az ember.
2014. febr. 10. 10:00
 5/9 Shai-Hulud ***** válasza:
79%

"Vagyon az nincs,..."

Na ez viszont baromira nem érdekli a NAV-t. Behajtják. Bármin, ami mozgatható, vagy nem mozgatható. A fennmaradót meg majd leülöd. Jó az neked?

2014. febr. 10. 10:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Mégis mit hajtanak be? Mi után számolják? És ide beilleszteném a fenti kérdést.
2014. febr. 10. 10:33
 7/9 Shai-Hulud ***** válasza:
67%

Kiszámolják, hogy az életviteled alapján átlagosan mennyit költhetsz (élelmiszer, cigaretta, benzin, lakás, csak hogy a legfontosabbakat említsem), és hogy ehhez mekkora adózott jövedelem kell. Ha ekkora jövedelmet nem tudsz felmutatni az adóbevallásodban (vagy be sem adtál adóbevallást), akkor valószínűsíthető az adócsalás.

Innen kezdve pedig már a hivatal teszi a dolgát.

2014. febr. 10. 10:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha bankszámládra érkezik az összeg, akkor annak nyoma lesz.

Személyes átvétel, készpénzfizetés esetén kevesebb nyoma marad.

Viszont , azért annyira aggódni nem kell: 600ezer forint alatt adómentesen adhatod el használt termékeidet.

2014. febr. 10. 10:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Köszi kérdező, megelőztél. Ma hallottam a királyi Kossuthon ezt a dolgot. Régebben is, de sajna akkor is meg most is futólag.. Mire észbe kaptam érinthet a dolog, már más téma volt..

02-10 10:55!

Ez érdekelne engem is részletesebben.

Pl farmernadrágból varrok egy táskát. Jó ha adnak érte a jófogás, vagy apródon, kb 500 ft.. És ha ebből évente csak 2 - 3 at tudok eladni??

Vagyis ha a megunt ruháimat árulom, akkor 600.000 ft ig adó mentes??

Azé naon jóó mert ezt valamikor pénzért megvettem, az kiadás volt.. Szinte ajándék árat kapok érte...

Vannak pl fonalak, sálak, egyéb ruhák, amit legalább 2 hónapja hirdeti az illető. Vagyis sokszor megújítja..

2014. febr. 13. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!