Hogyan találhatok meg valakit, aki tartozik nekem pénzzel de felszívódott?
Figyelt kérdés
Egy régen kedves barátom tartozik nekem 100 ezer forinttal.Szerződés van róla,tanú is aláírta.A fizetési határidő lejárt 2 hete,de már jóval előtte elkezdtem keresni őketAz illető eltűnt a családjával együtt,a telefonszámaik már nem élnek,a lakásukat a bank eladta,elérhetőséget nem adtak meg senkinek,más munkahelyük van már,szóval senki semmit nem tud róluk.Ha peres úton szeretnék hozzájutni a pénzemhez,akkor sem tudja őket a bíróság értesíteni.Hogy lehetne megtudni hol vannak?Igen,tudom magánnyomozó,behajtó cég stb.Ha lenne rá pénzem megbíznék valakit,de nincs.Van valami ötletetek?2014. febr. 5. 16:31
1/5 anonim válasza:
Mondjuk fel is jelentheted őket, csalás megalapozott gyanúja miatt, ez nem kerülne pénzedbe.
Amúgy meg facebookon, iwiwen sincs semmi nyomuk?
2/5 A kérdező kommentje:
Kerestem én már őket mindenhol hidd el.Nincsenek fent egyiken sem,nem is voltak.Ügyvéd ismerős küldött felszólító levelet,de visszajött,hogy a címzett ismeretlen.Én is gondoltam rendőrségre,de az ügyvéd azt mondta,ezzel nem fognak foglalkozni,mert nem csalás,polgári pert indíthatok csak.
2014. febr. 5. 16:51
3/5 anonim válasza:
polgári pert indítasz, a bíróság küld egy felhívást Neked adatközlésre, ezzel a papírral bemész a lakcímed szerinti önkormányzathoz és adatszolgáltatást kérsz a KEKKH nyilvántartásából néhány ezer Ft-ért, majd ha ez elkészül, akkor kipostázzák Neked, ezt pedig benyújtod a bíróságnak. Remélhetőleg van bejegyzett lakcímük.
4/5 A kérdező kommentje:
A központi nyilvántartóból kértem adatokat.A kölcsönadási szerződés bemutatása után az ügyintéző pikk-pakk utána nézett,ugyanazt a lakcímet adta meg,ami nekem is van,nincs új lakcím,a régiről sem jelentkezett ki.Zsákutca.Egyéb tipp?
2014. febr. 19. 15:20
5/5 anonim válasza:
az ügyintéző által kapott papírt benyújtod a bíróságra, mást nem tehetsz
ezek után a bíróság kétszer értesíti az ügyindításról az illetőt térti ajánlott levélben, a második visszaérkezéstől átvettnek minősül
nem a Te dolgod nyomozni utána, megteszik ők hivatalból, az első lépést szokta néhány bíróság az ügyfélre hagyni, ennek eleget tettél, neked más eszköz nincs a kezedben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!