Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehetek ilyenkor? Van pár...

Mit tehetek ilyenkor? Van pár aranykorona földem amit el szeretnék adni (kb 360 ezer forint értékben és már fel is ajánlotta valaki hogy megveszi), de még kiskorú vagyok.

Figyelt kérdés
A 14. életévemet már betöltöttem. Azt szeretném tudni,hogy ilyenkor gond nélkül el tudom-e adni vagy a szüleimnek is kell beleegyező nyilatkozatot tennie? Be kell vonni a gyámhivatalt vagy egyéb más szervet az adás-vételbe?

2014. febr. 3. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
A Gyámhivatal engedélye is kell. Ők meghatározzák azt is, hogy mire költheted a vételárat, hogy az érték megmaradjon 18 éves korodig.
2014. febr. 3. 22:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem de például bankban hagyhatom a pénzt nem ? Hogy példúl 18 éves korom után autót vehessek belőle.
2014. febr. 4. 14:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Vagyis na nem ilyen olcsón azért :D
2014. febr. 4. 14:55
 4/5 anonim válasza:

Mindenféleképpen csak a szülő közreműködésével adhatod el, a gyámhivatal engedélyező határozatával, és egy elkülönített számlára kell befizetni. 18 éve korod után juthatsz hozzá a pénzedhez.

Ha jól tudom a gyámhivatalt akkor kell bevonni, ha ezt a földet örökölted. Ha mondjuk ajándékba kaptad, akkor csak a szülők aláírása kell.

2014. febr. 4. 19:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen igen örököltem. Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 4. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!