Mit tehetek ilyenkor? Van pár aranykorona földem amit el szeretnék adni (kb 360 ezer forint értékben és már fel is ajánlotta valaki hogy megveszi), de még kiskorú vagyok.
Figyelt kérdés
A 14. életévemet már betöltöttem. Azt szeretném tudni,hogy ilyenkor gond nélkül el tudom-e adni vagy a szüleimnek is kell beleegyező nyilatkozatot tennie? Be kell vonni a gyámhivatalt vagy egyéb más szervet az adás-vételbe?2014. febr. 3. 21:54
1/5 anonim válasza:
A Gyámhivatal engedélye is kell. Ők meghatározzák azt is, hogy mire költheted a vételárat, hogy az érték megmaradjon 18 éves korodig.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem de például bankban hagyhatom a pénzt nem ? Hogy példúl 18 éves korom után autót vehessek belőle.
2014. febr. 4. 14:54
3/5 A kérdező kommentje:
Vagyis na nem ilyen olcsón azért :D
2014. febr. 4. 14:55
4/5 anonim válasza:
Mindenféleképpen csak a szülő közreműködésével adhatod el, a gyámhivatal engedélyező határozatával, és egy elkülönített számlára kell befizetni. 18 éve korod után juthatsz hozzá a pénzedhez.
Ha jól tudom a gyámhivatalt akkor kell bevonni, ha ezt a földet örökölted. Ha mondjuk ajándékba kaptad, akkor csak a szülők aláírása kell.
5/5 A kérdező kommentje:
Igen igen örököltem. Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 4. 20:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!