Nemzetközi nyugdíj?

Figyelt kérdés
A kérdésem arra vonatkozna ,hogy mivel itthon én már biztos nem fogok nyugdíjat kapni ezért elkezdenék befizetni valami önkéntes nyugdíj alapba, de mivel dolgoztam is már külföldön meg még fogok is ezért valami nemzetközi kéne ahova bárhonnan befizethetek a fizetésem függvényébe és majd bárhol igénybe vehetem. Létezik ilyen?

2014. febr. 3. 20:29
 1/4 anonim ***** válasza:
nem mindegy, külföldön hol.
2014. febr. 3. 20:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Előreláthatólag EU-n belül.
2014. febr. 3. 20:47
 3/4 Dudok Andrásné ***** válasza:
Minden országnak meg van,hogy hány évet kell a nyugdijhoz dolgozni.Ha kint dolgoztál, akkor az az összeg és idő az ittenibe beszámit, persze ha bevoltál jelentve. Ha pl.20 évet kint dolgoztál Németbe onnan kapod, ha csak 2-t akkor ,majd az ittenibe azt beszámolják, ha eléreg az itthoni öregségi nyugdijkorhatárt. Persze itthon is kell 20 év most a nyugdijhoz.Hogy bárhol igényelhetnéd, azt nemhinném.
2014. febr. 4. 14:24
 4/4 A kérdező kommentje:
A probléma pont ez hogy nem tervezek hosszabb távon külföldön, de itthon meg 1000% hogy az én generációm egy fillér állami nyugdíjat nem fog kapni, ezért akarok valami önkéntes cuccot ahol innen is onnan is befizethetek.
2014. febr. 4. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!