Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most munkanélkülinek minősülök...

Most munkanélkülinek minősülök? Ha igen, mit kell elintéznem (TB, stb)?

Figyelt kérdés

Abszolváltam az egyetemen, de a záróvizsgákkal elcsúsztam, így még nem kaptam kézhez a diplomám.

Tehát már nem vagyok egyetemi hallgató, de még nem rendelkezem diplomával. Most járt le a TB finanszírozásom és kicsit megijedtem.

Tanulok a záróvizsgákra ezerrel, hogy meglegyen a diplomám, de most per pill. munkanélkülinek számítok?

Mit kell elintéznem ilyenkor?

Kötelező bejelentenem valamit? Munkát persze folyamatosan keresek a vizsgák letételéig

2014. jan. 30. 19:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Nav-ba kell bemenni és kérni, hogy küldjenek csekket és fizethesd a Tb-det. Ez havi 6900FT, mást nem kötelező fizetned.
2014. jan. 30. 20:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Melyik volt az utolsó aktív féléved?

Ha a tavaszi, akkor december 15-ig voltál jogosult a TBre.

Ha az őszi, akkor május 15.

Mivel már elmúltál 20 éves, ha nincs házas/élettársad, akkor egyedülállónak számítasz és a járási hivatalnál kérelmezheted a TBd rendezését. (ha 20 év alatti lennél, akkor a szüleid jövedelme is számítana)

A szociális törvényben (fenn van a neten) megtalálod a feltételeket.

2014. jan. 30. 21:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Előbb be kell jelentkezned a munkaügyi hivatalba és ott majd megmondják mit kell tenned!
2014. jan. 31. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!