Boncmesterként mennyit kereshetnék? És kórboncnokként?
Szerintem a boncmesterek olyan 100 körül kapnak, a pathológusok(=kórboncnok) pedig elég változó összeget sztem 200 és 500ezer között, helytől függően (de ha egyszerre több helyen dolgozik, akkor lehet, hogy többet is), mivel az ez irányú szakorvosokból hatalmas hiány van.
Itt jegyzem meg, hogy a kórboncnok is ugyanúgy elvégzi az orvosit, mint a többi orvos és utána neki is több évig kell szakosodni, és hatalmas tudásanyagot kell elsajátítania (szövettan, több ezer féle betegség oka, kialakulása, molekuláris szintre visszamenőleg). És sokat kell a mikroszkóp mellett ülni, nemcsak "boncolgatni"...
Amúgy a kérdés kb. olyan szintű, hogy "Mennyit kereshetnék kutyakozmetikusként? És állatorvosként?", mert iszonyatosan sok különbség van a két munka között.
Köszönöm szépen a választ, sokat segítettél vele. És tisztában vagyok vele, hogy sokat kell tanulni hozzá, de hát ez azt hiszem az Én problémám lesz. Érdekel ez a téma, feltehetőleg azért kérdeztem, nem gondolod? És tudom, hogy NEM csak "boncolgatnak" -.-"
Még egyszer köszönöm a választ! És megjegyzem: választ kértem, nem azt, hogy a kérdésemet lefikázzák.........
Szia. Lehet már nem aktuális a kérdés, de azért írok:D
Csak mert nagyon megakadt a szemem a 200 ezer - 500 ezer forintos fizetésen.
Hát HAHA:D
Egy orvos az közalkalmazott. Rezidensként kb 90 ezer forintot, szakorvosként meg kb 110-130 ezer forintot keres.
Bár most elvileg be akarják vezetni, hogy aki olyan területet választ a rezidensképzésnél, ami hiányszakma (márpedig a patológus az), az 1,5-szörös fizetést kap.
De azért még így se vmi sok, ha arra gondolunk, hogy 11 évet tanul érte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!