Bérből letiltás: ki tartja számon, mikor van vége?
Egy felmondott hitel után férjemtől, és tőlem is vonják a fizetésünk 33%-át. Számításaim szerint már csak 2 hónap.
Amit anno a munkahelyemtől kaptam levelet, ott a végrehajtó által megadott teljes összeg szerepel.
Namármost: ha a munkáltató csak ezt veszi figyelembe, mivel nem tudja, hogy a másikunk munkáltatója is vonja, így nem tudja, mikor van vége.
Ilyenkor hogy működik? A bank (Cofidis)visszajelez a végrehajtónak, és az a munkáltatónak, hogy befolyt a szükséges összeg?
Vagy nekem kell szólni? És kinek? A banknak, vagy a végrehajtónak? Ki fogja a letiltást leállítani? Hogy működik ez ilyenkor, amikor több embertől is tiltanak?
De mégis: hogy néz ez ki a gyakorlatban?
Mindkét munkáltató megkapta, mennyi a levonandó összeg. És mindkettő a teljes hitelösszeget kapta meg, költségekkel együtt.
Tehát egyik sem tudja, hogy máshonnan is tiltják ugyanazt a végrehajtást.
Akkor honnan tudják, mennyit kell ténylegesen levonniuk?
Ha túlvonják, nekünk kell intézkedni, és visszaigényelni?
Vagy a bank folyamatosan jelzi a munkáltató felé, hogy mekkora még a letiltandó összeg?
Bocs, ha értetlennek tűnök, de multinál dolgozok, a bérszámfejtést nem a mi cégünknél végzik, hanem az anyavállalat országos kirendeltségén, őket meg egyszerűen nem tudom elérni telefonon. :S
A munkáltató kap egy levelet, benne az összeggel. Ezt az összeget fogja levonni, mert neki fogalma sincs arról, hogy a férjedtől is vonnak.
Bebumlizol a végrehajtóhoz, hogy jónapot, mindkettőnktől vonták, nézze meg, és jelezze a munkáltató felé. A munkáltató bemondásra nem függeszti fel a levontást, nem teheti.
De akkor gyakorlatilag már nagy eséllyel túlvonják... ahogy én számolom, az utolsó hónapban olyan 10-20 ezer körüli nagyságrendet kellene vonniuk, és akkor így le fogják vonni továbbra is a szokásos 70-80-at...
Ha ez így történik, akkor meg a banktól kell kérni, hogy utalják vissza a túlvont összeget?
Mert bankfiókjuk nincs (legalábbis nem tudok róla...), csak levélben, vagy telefonon elérhetőek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!