Miért írja a sok disszidens hogy külföldön minimális bérből is királyul élnek?
Figyelt kérdés
Elmentek már valaha sörözni egyet? Nem lepődtek meg hogy éppen annyiszor drágább mint ahányszor nagyobb a fizetés átlagosan?2014. jan. 14. 09:23
1/12 anonim válasza:
Ahol lakom, itt jelenleg 3,5 € egy korsó sör. Forintban baromi sok, de itt csak kb. 30 percet kell dolgoznom érte. Otthon 400 Ft volt egy korsó sör, de csak 650 volt az órabérem. Tehát arányaiban még mindig idekinn olcsóbb. Nem királyul élünk külföldön a minimálbérből, de megélünk, félre teszünk! Az otthoni minimálbérből, sőt még többől is, ez nem lehetséges.
2/12 anonim válasza:
De meg fogsz epődni, itt egy korsó sör kb az otthoni 2-3szorosa a minimálbér meg a hatszorosa.
3/12 anonim válasza:
Amúgy nem tudom a fülkeforradalmároknak miért fáj vagy miért nem értik meg hogy aki otthon 60 ezerből nyomorgott évekig az külföldön királynak érzi magát minimálbérből is mert tud venni rendes kaját, tud venni házat autót stb. Otthon minimálbérből max annyit érsz el hogy nem halsz élhen, mindaddig míg a szegényes táplálkozástól meg a hiányos orvosi ellátásnak köszönhetően el nem visz a rák.
4/12 anonim válasza:
Nyilván nem hazudnak, hanem így van.
5/12 A kérdező kommentje:
házat autót? Te hol élsz? láttál már külföldi oldalakat külföldi házakkal, lakásokkal? ha láttál volna biztosan nem írnál ilyeneket.
a mediánjövedelmek között nagyjából pont annyi a különbség mint a szolgáltatások árai között. az élelmiszerárak nagyon más tészta, nem tehetünk róla hogy nyugatról (vagyis tehetünk) importálunk kaját nyugati áron. csakis a mi hibánk. nálunk is sok mindent meg lehetne termelni csak ugye nem termelünk eleget.
2014. jan. 14. 10:50
6/12 anonim válasza:
Látom sügerebb vagy mint gondoltam. Amikor kijöttem 3 hónap uán vettem autót egy 5 éves fiat stilot. Házat pontosabban lakást meg mint minnenki én is hitelre vettem de otthon pl nem tudom mikor adnak 140 ezer eurós hitelt minimálbérre. ;)
7/12 A kérdező kommentje:
és te erre büszke is vagy hogy 1000 euróra felvettél 140 ezres hitelt? ügyes vagy! végülis csak 25 évig kell fizetned és annyi ideig leszek csak röghöz kötve ott.
2014. jan. 14. 11:00
8/12 anonim válasza:
nem kell irigykedni mert te 30 év múlva is valami bérelt putriba fogsz lakni ;)
9/12 anonim válasza:
Amúgy miért is lennék röghöz kötve? Ameddig fizetem a hitelt oda megyek ahova akarok. Meg amúgy is azért vettem itt házat mert egy szép nyugodt hely, ahol biztos megélhetésem van.
10/12 anonim válasza:
Ennyire irigy kérdezőt, már rég láttam ezen az oldalon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!