Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szociális segély kapásakor...

Szociális segély kapásakor mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
Elvileg ugye semmilyen más jövedelmem nem lehet. De mi van olyankor, ha feketén hajlandóak foglalkoztatni, viszont abból nem származik havi rendszeres jövedelmem, s amit néha kapok munkák után, az is kevés összeg, azonban számlát kér tőlem a feketén foglalkoztató? Ha számlát adok, annak egyből lesz nyoma, tehát ebben az esetben törekedjek arra,hogy lehetőleg, amíg szociális juttatást kapok, addig ne adjak számlát?

2014. jan. 8. 18:14
 1/9 egy újabb válaszoló ***** válasza:
70%
Így van. Ne adj számlát és vedd fel a segélyt. Lopd el tőlünk. Mi majd eltartunk.
2014. jan. 8. 18:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezért a válaszért felesleges volt koptatnod a billentyűzetet..
2014. jan. 8. 18:48
 3/9 anonim ***** válasza:
64%
milyen számlát???
2014. jan. 8. 18:56
 4/9 egy újabb válaszoló ***** válasza:
28%
Persze. Ezt rögtön gondoltam, hogy ami igaz, az nem hasznos. A hozzám hasonló billentyűkoptatók miatt tudsz te segélyt kapni. Munka mellett, jegyzem meg.
2014. jan. 8. 18:57
 5/9 A kérdező kommentje:

Lehet, volt olyan időszak, amikor én tartottalak el téged.

Ha nem ismered az előzményeket, óvatosan vádaskodj.

2014. jan. 8. 19:02
 6/9 egy újabb válaszoló ***** válasza:
70%
Nem az előzményekről beszélünk:) És nem vádaskodom. Te magad tényeket írtál le, már bocsánat. Munkát vállalsz segély mellett. Már ne haragudj, de ez például engem - akinek mikorra a cége kifizeti az osztalékát, a felét adóba levonták - nagyon zavar.
2014. jan. 8. 19:10
 7/9 A kérdező kommentje:

"Munkát vállalsz segély mellett."

Persze, hogy vállalok. Hiszen 22.000 Ft-ból nem lehet megélni, bárki vállal, ha tud, emellett munkát, különben éhen hal vagy megfagy télen. De írtam, hogy ezek a munkák NEM adnak folyamatos, havi bevételt.

"akinek mikorra a cége kifizeti az osztalékát, a felét adóba levonták"

Aktív keresőként az én bérem felét is vitte az adó, mint mások esetében szintén.

De amúgy elkanyarodtunk a témától, mert nem az volt a kérdésem, hogy ez most kik szerint és mennyire igazságos vagy sem.

2014. jan. 8. 19:40
 8/9 egy újabb válaszoló ***** válasza:
65%
Ha számlát kérnek Tőled, akkor alapból nem feketén foglalkoztatnak. Ellenben Te számlát adsz, szóval ebből keletkezik jövedelmed, amit be kell vallanod, szóval szerintem akkor ugrik a segély. De szerintem egyszerűbb, ha az illetékes hivatalban erre rákérdezel, hogy lenne lehetőséget számlaadással munkát vállalni, és ekkor mi történik. Aztán majd döntesz. Ez a biztos, nehogy később legyen baj belőle.
2014. jan. 8. 20:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, épp erre voltam kíváncsi :)

Amúgy nem én pontoztalak le.

2014. jan. 8. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!