Szociális segély kapásakor mire kell figyelni?
Figyelt kérdés
Elvileg ugye semmilyen más jövedelmem nem lehet. De mi van olyankor, ha feketén hajlandóak foglalkoztatni, viszont abból nem származik havi rendszeres jövedelmem, s amit néha kapok munkák után, az is kevés összeg, azonban számlát kér tőlem a feketén foglalkoztató? Ha számlát adok, annak egyből lesz nyoma, tehát ebben az esetben törekedjek arra,hogy lehetőleg, amíg szociális juttatást kapok, addig ne adjak számlát?2014. jan. 8. 18:14
1/9 egy újabb válaszoló válasza:
Így van. Ne adj számlát és vedd fel a segélyt. Lopd el tőlünk. Mi majd eltartunk.
2/9 A kérdező kommentje:
Ezért a válaszért felesleges volt koptatnod a billentyűzetet..
2014. jan. 8. 18:48
4/9 egy újabb válaszoló válasza:
Persze. Ezt rögtön gondoltam, hogy ami igaz, az nem hasznos. A hozzám hasonló billentyűkoptatók miatt tudsz te segélyt kapni. Munka mellett, jegyzem meg.
5/9 A kérdező kommentje:
Lehet, volt olyan időszak, amikor én tartottalak el téged.
Ha nem ismered az előzményeket, óvatosan vádaskodj.
2014. jan. 8. 19:02
6/9 egy újabb válaszoló válasza:
Nem az előzményekről beszélünk:) És nem vádaskodom. Te magad tényeket írtál le, már bocsánat. Munkát vállalsz segély mellett. Már ne haragudj, de ez például engem - akinek mikorra a cége kifizeti az osztalékát, a felét adóba levonták - nagyon zavar.
7/9 A kérdező kommentje:
"Munkát vállalsz segély mellett."
Persze, hogy vállalok. Hiszen 22.000 Ft-ból nem lehet megélni, bárki vállal, ha tud, emellett munkát, különben éhen hal vagy megfagy télen. De írtam, hogy ezek a munkák NEM adnak folyamatos, havi bevételt.
"akinek mikorra a cége kifizeti az osztalékát, a felét adóba levonták"
Aktív keresőként az én bérem felét is vitte az adó, mint mások esetében szintén.
De amúgy elkanyarodtunk a témától, mert nem az volt a kérdésem, hogy ez most kik szerint és mennyire igazságos vagy sem.
2014. jan. 8. 19:40
8/9 egy újabb válaszoló válasza:
Ha számlát kérnek Tőled, akkor alapból nem feketén foglalkoztatnak. Ellenben Te számlát adsz, szóval ebből keletkezik jövedelmed, amit be kell vallanod, szóval szerintem akkor ugrik a segély. De szerintem egyszerűbb, ha az illetékes hivatalban erre rákérdezel, hogy lenne lehetőséget számlaadással munkát vállalni, és ekkor mi történik. Aztán majd döntesz. Ez a biztos, nehogy később legyen baj belőle.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, épp erre voltam kíváncsi :)
Amúgy nem én pontoztalak le.
2014. jan. 8. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!