Ti mit csinálnátok ha 18 évesen lenne 200 000?
Befektetni ez kevés, valami tanfolyam viszont simán kijön ennyiből (nyelv pl). Vagy egyszerűen csak tedd el későbbre, bár mint mondtam, ne reménykedj nagy kamatokban.
Esetleg gépkocsi nyereménykönyvet vehetsz, hátha szerencséd lesz, és nyersz egy kocsit.
Amikor megszülettem a szüleim takarékszámlát nyitottak, amelyen 18 éves koromra 1,5 millió forint gyűlt össze. Meg is kaptam a 18. születésnapomra, és azt mondták döntsek belátásom szerint. Mivel még otthon laktam, államilag támogatott képzésre vettek fel, nyelvvizsgám, jogsim is megvolt már, így nem nagyon kellett semmi fontosra sem a pénz. Úgy döntöttem, hogy befektetem állampapírba 5 évre.
Az 5 év alatt kb nettó 600.000 ft kamatom lett, az egyetem mellett is dolgoztam, mivel otthon éltem, így havonta 25.000 ft körül tudtam gyűjteni. 22 évesen kezdtem el dolgozni, mivel még mindig otthon laktam, így 10.000 ft-ot beleadtam a havi költségekbe, de azért kb 80.000 ft-ot el tudtam rakni. Most 25 éves vagyok, nagyjából 5 millió ft megtakarításom van, és 2 év múlva szeretnék lakást venni. szóval én a megtakarításra szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!