Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez hogyan lehetséges?

Szerintetek ez hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés
Állandóan zaklat mindeféle telemarketinges cég a drótos telefonon. Most két nap is előfordult, hogy nem fogadott hívás volt a telefonon, egy budapesti vonalas szám, és este 8-kor jöttek a hívások. Megnéztem a szám alapján a tudakozóban, hogy ki ez, és egy telemarketinggel foglalkozó céget dobott ki. Gondoltam visszahvíom őket, hogy ne zaklassanak minket késő esti időpontokban. Felhívtam a számot, és azt mondja az automata, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható :o( Ez hogyan lehetséges szerintetek? Ja és honlapjuk sincs, vagyis van, de nem működik.
2009. nov. 27. 22:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért csinálják így, hogy őket viszont ne zaklassa senki

:-/ Ők már csak tudják, milyen az. Egyébként nálunk is nagyon elharapózott ez egy időben (amúgy titkos a számom, tehát valószínűleg csak úgy vaktában nyomták a számot), így azt vezettem be, hogy lehalkítottam nullára a csengetést és csak akkor vettem fel, ha az illető elkezdett beszélni a rögzítőre. Az összes ismerősömet megkértem, hogy ha tényleg el akar érni, mondjon valamit, lehetőleg a nevét, de lehetőleg legalább egy mondatot, hogy fel tudjam addig venni. A telemarketingesek nem beszélnek rögzítőre, egy idő után leszoktak rólam.

2009. nov. 27. 23:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is az volt évekig, hogy állandóan hívogattak, vasárnap délután, hétköznap este, reggel, a leglehetetlenebb időpontokban! 8-[

Komolyan, már az őrület szélén volt a családom!!!!

Aztán úgy oldottam meg, hogy a vezetékes T-com számomat megszüntettem és a UPC-nél igényeltem vezetékes telefonszámot, de ezt már azonnal titkosíttattam!!!

Azóta nyugtunk van, csak azok hívnak, akinek megadom a számomat. :D

(Az nem jó megoldás, ha a meglévő számodat most akarnád titkosítani, mert az adatbázisokban már fenn van a telefonszámod, ezeket adják egymásnak kézről-kézre. A régit le kell mondani és új számot kell kérni, de ezt már titkosítva.)

2009. nov. 28. 00:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért nincs ilyen szám, mert ez csak egy virtuális szám. A "kedves" hivogatók otthonról hívnak, egy átirányításon keresztül. Ezt a számot látod te kiírva.
2009. nov. 28. 08:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek! Nem is gondoltam volna, hogy van ilyen virtuális szám. Az a baj az új szám kéréssel, hogy nekünk kb 20 éve ez a számunk, gondolhatjátok minden ismerős ezt tudja, de végül lehet hogy nem lesz más megoldás, mert nagyon ki vagyok már akadva ezekre, és van egy pici babám, és zavar hogy állandóan ügynökök miatt csöng a telefon. Ráadásul annyira hülyék, a minap az egyik biztosítól hívtak, hogy kössek náluk lakásbiztosítást, amikor 5 éve náluk van a biztosításunk :( meg olyan is volt, hogy felkínáltak siófoki nyaralást, de nem tűnt fel a baromnak, hogy siófoki számot hívott :o(
2009. nov. 28. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!