Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet postan csomagban (papir)...

Lehet postan csomagban (papir) penzt küldeni?

Figyelt kérdés
Csomagot küldenek, elrejtenek benne penzt a küldöttnek. Szabad ilyet?
2013. dec. 18. 00:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha ellopják senki nem felel érte csak te, mert ilyet nem szabad csinálni. Sokkal biztonságosabb módja is van a pénzküldésnek, pl utald át vagy rózsaszín csekken is elküldheted neki és a postás kiviszi. Igaz, ez drágább, mint egy levélbe dobni, de legalább biztonságos.
2013. dec. 18. 00:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Hivatalosan nem, de nyilván nem ellenőrzik, viszont valóban rizikós.
2013. dec. 18. 00:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Elvileg nem szabad, gyakorlatilag nem fogják átnézni.... de rizikós, mert az én csomagomat és pár ismerősömét is megdézsmálták, szóval simán lehet, hogy kilopják és akkor nem tudsz sehol reklamálni.

A másik az, hogy csak megbízható embernek küldd, vételárat semmiképp.. Mert az egy dolog, hogy te beleteszed, de a címzett simán mondhatja, hogy nem volt benne.

2013. dec. 18. 00:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Hogyan bontanak fel a csomagot? Akkor mar eselyesebb, hogy oda sem er, nem?

Amugy külföldröl küldenem csaladnak, az utalas draga. A penzt meg nem sokat küldenek, es belehajtogatnam, illetve aztan a dobozt rendesen leragasztanam. Akkor is kilophatjak belöle?

2013. dec. 18. 00:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne kockáztass szerintem! Utalj. Ott a Paypal pl. azon keresztül viszonylag olcsón utalhatsz, de ezer más módja van a biztonságos pénzküldésnek.

Amit te tervezel az nagyon bizonytalan, nem javasolt és amúgy tilos is. Szóval ha elveszik a csomag akkor jobb ha meg se említed, hogy te amúgy pénzt raktál bele. :(

2013. dec. 18. 00:50
 6/7 anonim ***** válasza:
valamelyik postai alkalmazottnak szép karácsonyt szerezhetsz vele :-)
2013. dec. 18. 11:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én csomagomat amit Angliába küldtem feltépték és kiszedték belőle az apróbb ajándékokat és a mesekönyvet, pár tankönyv érkezett csak meg.

A barátnőm mérgében feltette a blogjára amit elég sokan olvasnak, jöttek a válaszokban a saját történetek. A legjobb az volt, amikor valaki Svájcból küldött haza csokit és csak a papírja érkezett meg. Igen, a csokipapír. :-)

Most otthonról küldtek három csomagot, egy megérkezett, egy még most várható, a másodiknak rég itt kéne lenni... Már nem is reménykedünk.

2013. dec. 18. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!