Ti mennyit költötök egy hónapban a házastársaddal és mnnyit tesztek félre? Min spóroltok?
12.000 ft-ot teszunk minden honapba felre egy lekotott szamlara. Az oaaz bevetelunk durvan 190 ezer Ft. Van egy 10 honapos lanyunk. A rezsi kb 40 ezer, panelban lakunk. Sajat autonk van, ninca hitelunk, a lakas is a mienk. Nem elunk nagy labon de nem szoktunk hianyt szenvedni semmiben.
Sporolni ugy szoktam h megvalogatom mibol melyik termeket veszem meg, probalok takarekosan hasznalni mindent, ugy fozni h nem kidobalno feleslegesen. En nem vagyok egy igenytelen no adok azert magamra, de pl cicomazasokra nem koltok annyit. Hasznalok sminket egy kis spiralt, ceruzat de mast nem. Ezzel is sokat sporolok. Szeretem magamnak megcsinalni a hajamat, szemoldokomet. Ezek is plusz mert ha mindig eljarnek azt hiszem megnezhetnem mennyit koltenek ra. :-)
A ferjem leszokott a cigirol mert valjuk be az a legdragabb az osszes kozul. :-)
Anyosomek 90 km-re laknak tolunk oda minden honapba utazunk. Igy arra is megy el penz. De szerencsesek vagyunk mert csaladi hazban laknak es termelnek. Igy nagyon aok mindenre pl nem kell kolteniunk pl. Krumpli, hagyma, avanyusag, evente 2 x van disznotor, tartanak csirkeket, kacsat, nyulat...igy azokbol is mindig kapunk. Szoval azert mi ezen is rengeteget megsporolunk.
A lanyuknak sokszor vasarolok turiban, de csak a jobb minosegueket. Nagyon szoktak dicserni h milyen szep ruhai vannak es mikor elmondom h turis nagyokat neznek. Amire nem sajnaljuk a penzt azok a cipok a jobb markak kozul, pelusra a jobb minosegbol, es persze minden kaja amit a lanyunk eszik csakis minosegi.
Osszessegeben amin sprolok amshol elviszi es forditva is. :-) bocsi ha hosszi voltam. :-).
lemaradt,h.min spórolok:
leszoktunk a cigiröl
mosom a pelenkàt
havi egyszer vàsàrolunk szigorúan listàval
termelünk zöldsêget, a gyümölcsfàk kicsik mêg,bàr idén volt 6 körtênk ês vagy 20 szem eprünk :)
csirkêt tartunk
befõzök
fàval fûtünk
sparhelton fõzök
sajàt kutunk van,így nincs vízdìj
unom már ezeket a mennyit tesztek félre kérdéseket!
a lakosság nagy része létminimum közeli pénzeket kap!
vagy kaja vagy csekk!
Ha unod ne olvasd el! Irigykedsz h mas esetleg egy kicsit de felretesz??
Mi se elunk nagy labon de azert kicsit felre teszunk. De tovabb is lehet allni nem kell ode irni, senki nem kenyszeritett ra. :-)
Nekünk olyan 500-600eFt körül van a havi háztartás és kb. még egyszer ennyit félre is teszünk.
Nem cigizünk, nem iszunk, alkohol nincs is itthon soha, átlagos ruhákat veszünk, gyakran vaterázunk, átlagos autóink vannak, nincs hitelünk. Amire költünk az a gyerekek taníttatása és egészséges életforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!