Teszveszen hogy van, hogy mindig túllicitálnak (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
Kezdő vásárló vagyok a teszveszen és 1 forintól min- ár nélkül indított aukcióra licitáltam, láttam, hogy az utolsó licit 1100 forint, erre licitáltam rá, de kiírta hogy túllicitáltak, magasabb összeget is adtam, de arra is, valaki licitált valamennyiért, magasabb összegben? De azt miért nem írja ki? Vagy az eladó valamit machinál? Nem értem...2009. nov. 24. 19:28
1/6 anonim válasza:
Én ebayen vásárolok, de ezek szerint ugyanúgy működik. Ha te első licitálóként x összeget teszel valamire, akkor, ha nincs új licit, akkor neked x-et nem kell fizetned, hanem csak azt az árat amiről indult.
Tehát ha valaki már tett rá x-et, és te x-nél kevesebbet teszel rá, akkor az első licitáló által fizetendő összeg a te licitednél nagyobbra nő. Ezt addíg nem tudhatod, amíg nem licitálsz.
Bocs a szóismétlésért, és remélem érthetően fogalmaztam.
2/6 anonim válasza:
Ez teljesen rendben van.
Az első licitáló mondjuk megadott maximális licitként 5000 Ft-ot.
Ha a kikiáltási ár 1 Ft, akkor először az jelenik meg, nem az 5e.
Utána, amikor te mondjuk megadtál 2500 Ft-ot, akkor a gép automatikusan rádlicitál, mivel 5e Ft-ot állított be a másik vásárlójelölt.
3/6 A kérdező kommentje:
értem de valahogy úgy volt, hogy XY licitált 1000 forintra, aztán utána licitáltam én de kiírta, hogy egy másik ember, nevezzük YX-nek túllicitált és utána az én licitemen felüli ár jött ki, ami pont egy licitlépcsővel több és ez ismétlődött
2009. nov. 24. 19:58
5/6 anonim válasza:
Ha egy termék 1Ft-on áll és te beírsz 1000Ft-ot,akkor másoknak 1Ft fog ugyanúgy megjelenni,amíg valaki be nem ír 1001Ft-ot,mert akkor már övé a nyerő licit. Mindig többet írj be,annyit,amennyiért még neked megéri,amennyit adnál érte. A licitlépcsős megoldás az utolsó másodpercekben megtévesztő!
6/6 anonim válasza:
Végy két egymástol független számitógépet. Az egyikről hirdesd meg a licitet,a másikról "tegyél rá egy lapáttal" Ilyen egyszerü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!