Mennyire éri meg fél millió forintot (500. 000 HUF) autó nyeremény betétkönyvbe "fektetni"?
700 ezer forintos megtakarításom van diákmunkából, 21 éves vagyok jelenleg, és arra gondoltam hamarosan szeretnék egy autót, de ennyiből csak régi kocsikat tudnék venni maximum, nagyszüleim pedig régen nyertek egy ladát, meg más is nyert a rokonságban, ők azt hiszem 10 éve nyertek, és szerintem ha ennyi pénzt fektetnék bele nagy esélyekkel indulnék.
Tanácsotokat kérném, megéri-e ennyit fektetni bele, az autó amiket kihúznak olyan 1,7-2,5 milliós érték között vannak.
Ha veszek akkor melyiket érdemes? az olcsóbból többet, vagy a 20 ezer forintosból megvenni, esetleg vegyesen?
új kocsi luxus dolognak számít, még hitelre is szerintem.
Arra kíváncsi lennék, ha vajon nyernél kocsit, akkor a reg adót is a bank állná?
Az új kocsik árát úgy tüntetik fel, hogy tartalmazza a regisztrációs adót, plusz az ÁFÁ-t is.
Mondjuk ha én nyernék biztos, hogy az árát kérném, és vennék egy használt kocsit.
szerintem semmit nem vesztesz ha autónyeremény betétkönyveket vásárolsz. ha beraknád egy lekötött betétbe,átlagosan 3% kamat várható évente, amiből vonják a kamatadót, a tranzakciós illetéket,ill. van kezelési költség a legtöbb banknál,és ha kiveszed annak is van díja. befektetni egyáltalán nem éri meg, talán az inflációval növelt értékét ha megkapod..
ha nincs szükséged az összegre akkor én ajánlom a gépkocsinyeremény betétkönyvet, ha szükséged lesz a pénzre,akkor pedig visszaváltod őket. nagyon sok van jelenleg forgalomban, hiszen ezek sosem évülnek el,így még a 80-as években kötött betétek is részt vesznek a sorsolásban. én is vettem pár hónapja 300ezer ft értékben, de eddig még semmi autónyeremény hír, de legalább itthon sincs a fiókban feleslegesen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!