Létezik fél bitcoin? Negyed? Tized? Kistételben hogy lehet vásárolni vele, ha már 1000 dollárt ér?
Ugye a bitcoint eredetileg netes vásárlásokhoz találták ki (meg még közben lehet illegális dolgokra is használni, stb.). Amikor még 1, vagy 5 dollárt ért, akkor lehetett vele bármit vásárolni szinte, de most?
Ha venni akarok bitcoinért mondjuk egy PC játékot egy online boltban, ami mondjuk 50 dollár, akkor a mostani 1000 dolláros árából hogy csippentenek le a bitcoinnak, hogy ki tudjam fizetni bitcoinban az árát?
Vagy nincs ilyen lehetőség és mindenki már csak piramisjátékozásra használja, hogy olcsón vegye és drágábban adja el?
PC játékra eddig is volt megoldás, PayPal, Moneybookers, stb.
A bitcoin az egy tőzsde játék. Néhányan kerestek/nek vele, sokan pedig minden pénzüket elfogják rajta veszteni.
Azt értem, hogy pl PC-játékot máshogy is lehet venni. Az csak egy példa volt. Vagy legyen szó online pizzarendelésről, vagy akármilyen webshopban való vásárlásról, amire a bitcoin eredetileg jó. Ezekre most lehet használni a bitcoint?
Bárminek a vételére lehet használni most, ami kevesebbe kerül, mint 1 bitcoin (kb. 1000 dollár)?
Legyen szó pizzarendelésről, vagy webshopban való vásárlásról, stb.
A bitcoinba vetett bizalom az ertek. Hiaba mondja ki valaki, hogy egy bitcoin 1000 USD er, ha nem tudsz egy 10 dollaros pizzat venni belole?
Amugy a bitcoin piaci kapitalizacioja 14 Mrd $.
Ezen a szinten mozognak a kovetkezo vallalatok is:
Adidas, Michelin, Whirlpool, Tesla Motors, ÖMV, Aegon, MAN, stb...
Most oszinten: Ki az aki elcserelne mondjuk az ADIDAS gyarat erre a bitcoin strukturara???
(Az OTP kb 5 Mrd dollar.)
Köszi!
A bitcoin funkciója nem a fizetőeszköz lét?
Hogy veszi át a pénzügyi rendszer és a létező pénzek szerepét, ha nem lehet fizetésre használni?
Na végre! Köszönöm, valami ilyesmi válaszra gondoltam, ami megmondja konkrétan, igen vagy nem alapon, hogy a bitcoinnak van-e olyan váltópénze, mint a forintnak a fillér, vagy a dollárnak a cent.
Köszi!
Eddig senki nem írta ide, úgyhogy én megteszem:
Nyolc tizedesjegyig lehet a bitcoint bontani. Tehát te tudsz nekem fizetni 0.00000001 BTC-t ha szeretnél, csak éppen ennek most konkrétan semmilyen értéke nincsen. Mivel a bitcoinból fixen 21 millió darab lesz összesen, ezért nagyon fontos ez a felbontási lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!