Eurót váltottam be egy pénzváltónál, és mivel 700e ft felett jött ki forintban az összeg, ezért elkérték az igazolványomat és a lakcímkártyámat. Most akkor elkezd utánam kutakodni a NAV?
Köszi a válaszokat! Az a helyzet, hogy elszámolni nem igazán tudnék vele, mivel kölcsön kértem egy barátomtól hiteltörlesztésre egy nagyobb összeget. Ő Németországban dolgozik, és nem tudott forintot adni (vagy neki is így volt kényelmesebb) és ezért volt az Euro...
Azt sem szeretném, ha ez miatt Ő kerülne kellemetlen helyzetbe, és még Ő segített nekem. Persze ha ezt tudom, akkor két részletbe váltom be...
A probléma az, hogy a magánszemélyek egymás közti kölcsönzését és ajándékozását is le kell adózni !
Mond azt, hogy nála találtad a lakásán, és mert nem kellett neki meked meg igen, így elvitted. Ebbe nem köthetnek bele...talán
...de jó, hogy mindig a csórót adóztatják és büntetik!
Az ismerősöm elmondása szerint, ő lassan 2 éve váltja be a kint keresett euróját, több alkalommal jegyezték fel az adatait a pénzváltókban. Az adóbevallásában soha nem szerepel az összeg, mert erről nem is tudott. Azt mondta, ha tudta volna sem írná bele, mert a munkát egy magyar cég biztosítja, és itthon csak 4 órára van bejelentve.
Szerinte feleslegesen aggódok ilyen hülyeségen! Mondom: szerinte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!