Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki kevés anyagi támogatást...

Aki kevés anyagi támogatást kap, az irágy másra, akit támogatnak és könnyebb helyzetben van?

Figyelt kérdés

Ma is eszembe jutott, hogy de jó annak, akit támogatnak a szülei, és ha szüksége van valamire akkor szól és a szülők kifizetik. Annyi ember van, akik olyan könnyedén veszik az életet, nem törődnek a pénzzel. Mindenki márkás minimum 40-50 ezer ft-os telefonnal mászkál, 10-20 ezreket elszórakozik, évente 2x-3x elmegy hétvégékre valahová, drága ruhákat vesz. Születésnapra is több tíz ezer ft-ot. Mindene megvan, és eszébe sem jut hogy pl spóroljon. Ezeknek az embereknek a beszédéből látszik hogy tesznek a világra, majd lesz valami. Én meg ha szeretnék magmanak venni egy jobb farit, pl 8-10 e ft-ért akkor előtte 2 hónapot gondolkozok hogy megvegyem-e, mobilra pl már 1 éve gyűjtök. Dolgozok, kicsivel több mint 100 e ft-ot keresek, külön élek, autóm az van, de egyébként nem tudnám megengedni magamnak, hogy most akkor én is teszek a világra, bemegyek a kedvenc boltomba, és gondolkozás nélkül elköltök ruhára 50 ezret. Pedig olyan jó lenne már egyszer úgy elmenni vásárolni, hogy nem érdekel mennyit költök el. Ha pl 2 hónapig erre spórolnék, utána simán megtehetném, de valahogy sajnálom 2 havi megspórolt pénzemet 1 óra alatt elkölteni szép ruhákra. És ekkor jut eszembe, hogy de jó annak, aki ezeket megkapja mástól és nem kell megdolgozni érte. Nagyon szeretnék pl egy szép aranygyűrűt venni magamnak, mert imádom az arany ékszer, és csak 1 db aranygyűrűm van. Ez a mai árakon kb 60-70 e ft lenne. Pedig nem egy ismerősöm kap arany ékszer ajándékba is. Én ezt sem kaptam soha senkitől. Olyan jó lenne, ha nem mindent magamnak kellene megvennem...

Van valaki hasonló helyzetben?

2013. nov. 24. 19:24
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem a gazdagabb emberekre irigykedem, hanem mindig eszembe jut, hogy milyen szerencsés vagyok. A magyarok jobban élnek, mint a világ lakóinak 70-80%-a. Sőt, a magyarok jobban élnek, mint a valaha élt emberek 99%-a.

Nálunk a szegénység nem azt jelenti a széles néprétegek számára, amit a világ legtöbb országában: Nálunk az emberek 98%-ának van fedél a feje felett, van mit ennie, nincs járványveszélyben és úgy általában, hosszú élettartamra számíthat.

Napjainkban sem képes rengeteg ember feldolgozni, hogy az emberek nem egyenlőek és nem is kell egyenlőnek lenniük. Az előző rendszer 45 éve alatt mindenki kb. egyenlő színvonalon élt, ma viszont már a jobbak felemelkedhetnek, a rosszabbak pedig lecsúszhatnak. Szélesre nyílt a társadalmi olló.

Vannak, akiknek a szülei zsebből kifizetik az egyetemet. Vannak, akiknek keményen diákmunkázni és ösztöndíjakra hajtani kell, hogy egyáltalán elvégezhessék.

Vannak, akiknek annyi pénzük van, hogy nyugdíjasként is tök jól megélnek majd, míg vannak, akiknek meg félre kellene tenni minden hónapban 25 éves koruktól kezdve valamennyi pénzt, hogy legyen nyugdíjuk.

Van aki kocsit kap a születésnapjára, van aki számítógépet, van aki csak simán zsebbe 50-100 ezer forintot, míg van aki nem kap ilyeneket.

2013. nov. 24. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!