Mit kezdjek 650. 000ft-al? Gimnazista vagyok!
Idén végzek, orvosira mennék tovább!
Dolgoztam 3 nyarat, illetve suli mellett is és ennyit tudtam félretenni, illetve egy kics 8-os ballagási pénz+szülői támogatás!
Szóval, van 650.000ft-om, itthon kp-ben!
Mit kezdjek vele!
Nincs meg mindenem, de a vágyakat próbálom elfolytani(pl új teló, ruha, ilyesmi...), mivel van elég dolgom, csak jó penne egy kis "fényűzés"
Szóval, nem akarom elszórni!
Célom jövőre az irvosi pesten vagy devrecenben!
Mindenképp albérlet közösen valakivel vagy kolesz!
Szüleim havi 40-50 el tudnak max tánogatni, ha külön élek tőlük!
Az egyetem 5 év, utána fogorvosként fogok dolgozni!
Nem tudom, hogy mit kellene kezdenem a pénzzel, h legyen akkor, amikor igazán kell majd!
Lehet, h kevés lesz a havi 50 és elcsipegetek belőle, majd elfogy!
De akkor lehet, hogy már dolgozhatnék a diplomával a kezemben, de kell egy praxist bérelnem havi 400 ért, és az első 1-2 havit ki kell pengetni...(csak mondtam valamit)
Nem vagyunk jómódúak, havi 250 et keresnek a szüleim együtt, amiből megtakarítani nem tudunk szinte semmit...
Szóval, ti mit tennétek a helyemben?
Köszi!
Jelen pillanatban tedd be a bankba és ne nyúlj hozzá (kösd le akár).
Pár megjegyzés a terveidhez:
- Az orvosira bekerülést (és annak elvégzését) azért ne vedd kp-nak, nem olyan könnyű az
- Az orvosi minimum 6 éves, nem 5
- Nem fogsz 6 év után sem orvosként dolgozni, ugyanis medikus leszel, nem orvos! Szakorvos mellett és felügyeletével dolgozhatsz csak!
- Ennek kapcsán a praxisbérlést is nyugodtan elfelejtheted még egy darabig, ugyanis medikus nem lehet önálló háziorvos.
- Havi 50K-ból Pesten nem lehet az orvosit elvégezni. Egy szoba bérlése kerül kb. ennyibe rezsivel, ha mondjuk egy nagyobb lakást többen kivesztek és osztoztok. Még enni is kell meg 100+1 egyéb költséged van az egyetemen. Havi 100-120e alatt nem sok esélyed van, orvosi mellett dolgozni meg nagyon nehéz, mert kb. 10x annyit kell tanulnod, mint egy átlag bölcsésznek.
De sok sikert, csak ügyesen a pénzzel! Gyűjtögess még, egyetemen inkább próbálj kollégiumba menni és támogatást szerezni rá és hajts valamiféle ösztöndíjra, hogy kisegítsd magad és ne kelljen az orvosi alatt melózni, max nyáron.
Voltam már nyilt napon, fogorvosira mennék, 5 év a képzés, azután egyből olyan diplomát kapok, amivel önállóan dolgozhatok bárhol!
Így van, nem könnyű, de sok esélyem van rá, ha esetleg elcsúszok mégis pár ponttal, akkor halasztok egy évet és újraérettségizek!
Egy szobás albérlet Pesten rezsivel 60-70/hó, 2 főre, tehát 35 a lakhatásom, tisztálkodás, szórakozás stb stb, kaja pénz külön van, az nincs benne ebben az 50 ezerben...
EGY szobás két főre?
Jól van megint csak az időm pazarlom, te jobban tudod egy nyílt nap után..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!