Kaptam egy ajánlott levelet amit sürgösen át kéne vennie valakinek viszont én külföldön tartozkodom. Találtam meghatalmazással kapcsolatosan dokumentumokat, de ha jól értem ezt a (magyar? ) postán kell mindkét félnek aláírnia, hogy hiteles legyen?
Ha egy a bejelentett lakcímed rokonnal, akkor ő meghatalmazás nélkül felveheti.
Mindenki más meghatalmazással veheti fel, ezt nyilván nem a postán kell aláírni, hanem akárhol (te külföldön, aztán elküldöd postán a magyar embernek, aki kerít rá még 2 tanút [kollégák, barátok, random emberek]). Elég marhaság lenne a postán aláiratni egy meghatalmazást, ha már úgyis ott vagy..
En is azt gondolom higy marhasag,de attol meg igy van. Irtam mar par meghatalmazas de ilyet még nem hallottam. Az meg hogy a rokonod felveheti szinten nem stimmel,nem tudták felvenni.
Egy masik posztban az all hogy ha beteg a nagymama es korhazban van akkor az orvosa hitelesiti az alairast. Olyan valakinek a kommentjere lenne szüksegem aki mar atesett ezen mert egyszerüen nem akarom elhinni.
Kézbesítő vagyok. A hivatalos és sima tértivevényes ajánlottat a címzettel egy lakcímre bejelentkezett személyek (hozzátartozók: (nevelő) anya, (nevelő) apa, (nevelt) fia, (nevelt) lánya, anyós, após, sógor, sógornő) mind átvehetik.
DE
Vannak olyan hivatalos ajánlott levelek amiket csak és kizárólag a címzettnek lehet kézbesíteni. (SK - saját kézbe - vagy CK - címzett kezébe - küldemény). Ezek általában bírósági levelek (vádirat, vádközlés, stb). Na ezekhez valóban szükséges meghatalmazás. Szeptember 1 előtt ez sem volt, SK/CK levelet meghatalmazottnak sem lehetett kiadni, azóta viszont jött új meghatalmazás formanyomtatvány amin már lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!