Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jól tudom, hogy aki szombati...

Jól tudom, hogy aki szombati napon túlórázik, annak 50% és aki vasárnap, annak 100% túlórapótlék jár?

Figyelt kérdés

2013. nov. 11. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk hétköznapi túlórára is 50% jár.
2013. nov. 11. 13:56
 2/8 A kérdező kommentje:
azt tudom, csak a hétvégit nem:)
2013. nov. 11. 14:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Jól tudod, de ez nem túlóra, hanem alapjába véve megjár hétvégén.
2013. nov. 11. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Elvileg így van ahogy írod a hétvégi túlóráknál. De valóságban a cége válogatja. Vagy megadja vagy sem.
2013. nov. 11. 14:17
 5/8 Shai-Hulud ***** válasza:
Ez nem a naptári naptól függ, hanem a heti pihenőnaptól. Ahol a hétvége normál munkanapnak számít (pl. kereskedelem), ott nem a szombat-vasárnapra, hanem a szokásos heti pihenőnapra vonatkozik az emelt pótlék.
2013. nov. 11. 14:40
 6/8 A kérdező kommentje:
egy kollégiumról van szó, ahol szombaton és vasárnap nincs alapból munka. csak vasárnap délutántól a nyitás miatt
2013. nov. 11. 14:47
 7/8 Shai-Hulud ***** válasza:

"egy kollégiumról van szó, ahol szombaton és vasárnap nincs alapból munka."

Portásnak, gondnoknak, ügyeletes karbantartónak van. Ezekre nem vonatkozik, nekik olyan a munkaszerződésük, hogy a pihenőnap bármikorra eshet, nem feltétlenül hétvégére.

2013. nov. 11. 14:49
 8/8 A kérdező kommentje:
De az összes "pihen" hétvégén alapból:) csak lesz egy hétvége, amikor végig nyitva lesz, ergo ez túlóra lesz nekik, mert be lesznek rendelve
2013. nov. 11. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!