Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ismer valaki olyan tanulmányt,...

Domirob kérdése:

Ismer valaki olyan tanulmányt, könyvet, ami egy pénz nélküli világ témájával foglalkozik? És hol érhetőek el, ha léteznek.

Figyelt kérdés

2013. okt. 24. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem minden könyv ilyen, aminek a témája az emberiség őskori története, vagy az emberiség előtti Földé.

Ezen kívül sci-fikben találkozni ezzel az elképzeléssel.

A leghíresebb a Star Trek, ahol a pénz nélküli világ koncepcióját hosszasan is taglalják, de röviden összefoglalnám:

Feltaláltak egy olyan eszközt, amivel mindent elő lehet állítani a semmiből. Ételt, nyersanyagot, elemeket (a periódusos rendszerből), eszközöket, stb. Na, ezért összeomlott a világgazdaság és helyette az emberiség az egyetemes fejlődés és kutatás útjára lépett, mert már a pénz nem volt fontos és az alapvető szükségletei (étel, otthon) minden embernek kielégítésre kerülhettek állandóan.

Na, ha ennek a feltalálása megtörténne a valóságban, akkor talán tényleg lehetséges lenne.

Ezen kívül ha úgy érted a pénz nélküli világot, hogy a pénzt valamilyen másik "pénz" helyettesíti, akkor arról is olvashatsz. Ilyen például a Bitcoin. Írd be a google-be és olvass róla.

2013. okt. 25. 09:50
 2/5 A kérdező kommentje:
A pènz nèlküli vilàg alatt azt èrtem,hogy nincs semilyen pènz, tanulmàny alatt pedig azt,hogy hogyan lehetne ezt a valòsàgban kivitelezni.Tehàt, nem sci-fi,vagy regèny az amit keresek.
2013. okt. 26. 10:39
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Kérlek ne kapd fel a vizet (mindenki fel szokta szinte erre a kérdésre), de a google-t nem tudod használni? Itt ez a keresés, csak neked csináltam 5 másodperc alatt. A húgom sem tud valamiért kulcsszavakkal keresést megadni, helyette mindig egész mondatokat ír be a googlebe.

Itt szinte minden találatnál valami hasznosat olvashatsz ahogy látom.

2013. okt. 26. 11:00
 4/5 A kérdező kommentje:
A google keresèsen màr règ tùlvagyok....
2013. okt. 26. 13:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem az itteni angol nyelvű találatok elég hasznosnak tűnnek.
2013. okt. 26. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!