Mit jelent az, hogy csoportos beszedés folyószámlán?
A bankodnak felhatalmazást adtál, hogy egy szolgáltató leemelje a havi díjat a számládról anélkül, hogy te utalnád, vagy sárga vagy fehér csekken befizetnéd postán.
Erre az adott szolgáltatódnál is felhatalmazást adtál (vízdíj, áram, díjbeszedő, gáz, kábeltv, telefon).
Elõnye:
Nem kell csekkel postára menned, automatikusan leveszik a számládról minden hónapban.
A bankodnál beállíttathadod hozzá, hogy maximum mekkora összeget terhelhetnek. Ezzel megelõzheted azt, hogy tévedésbõl a szokott összegnél sokkal nagyobb összeget emeljenek le.
Hátrány:
Az ilyen tranzakciókra is átutalási díjat, vagy vannak bankok, ahol az átutalási díjnál kisebb díjat, de fizetni kell.
Nem te határozod meg, hogy mikor fizetsz.
Én ehelyett azt teszem, hogy azokat a sárga csekkeket, amiket OTP automatán is be lehet fizetni, azt különdíj nélkül, postai sorban állást elkerülve OTP automatán bankkártyával fizetem be. Amelyik szolgáltató számláját nem lehet OTP automatán kártyával befizetni, azt a párat internetbankon átutalom a csekken levõ számlaszámra. Ez utóbbonak van egy kis átutalási díja, de nem kell sorban állni a postán, kényelmesen otthon internetes utalással el tudom intézni akkor, amikor akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!