Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vatera eladott 50. 000 ft...

Vatera eladott 50. 000 ft után tenyleg jelent az APEH-nak?

Figyelt kérdés
Nem elég a 6%?
2009. nov. 11. 09:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha leírták, akkor biztos, de ha esetleg kicsit kedvezőbb feltételekkel akarsz kereskedni, akkor a Vaterának az eddigi jutalékot (ha több, mint a minimum kötelezettség) fizesd be, és menj át kereskedni ide: [link]

Én is itt folytatom.

2009. nov. 11. 09:42
 2/5 anonim ***** válasza:
35%

mi köze egymáshoz a kettőnek?

a 6% a vatera jutaléka, gondolod, hogy szervrekek ingyen dolgoznak, vagy mi?

az 50e meg neked jövedelem, amit jelenlegi törvények szerint be kell jelenteni, mert adóköteles.

te melyik bolygóról jöttél?

2009. nov. 11. 10:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem hogy vettem adózott fizetésből valamit és késöbb amikor nem kell nem kidobom hanem eladom. Mért kell megint fizetnem érte?

Bocs hogy kérdeztem.

Vaterázó kismama.

2009. nov. 11. 12:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Ugyanigy vagyok én is, csak a kisfiam ruháit, babakocsit, ágyat stb adtam el, semmi mással nem kereskedem. Jobb lesz utánna számolni mennyinél járunk.
2009. nov. 11. 14:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Jövedelme után kell adózni, nem bevétel. A jövedelm akkor keletkezik ha nagyobb áron adod el a dolgot mint amennyiért vetted, tehát hasznod van rajta,ez után kell adózni. Egyébként erről még nem hallottam, hogy jelent a vatera az apeh-nak, de ettől még nyilván nem fognak minden vaterázós ellen vagyonosodásit inditani, mert pár tízezer miatt nem éri meg és szerintem emberük sincs rá.
2009. nov. 12. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!