Ez nem büntetendő? Olcsón veszek, drágábban adok.
Figyelt kérdés
Ha pl én olcsón veszek valahonnan mondjuk egy műszaki cuccot, és én drágábban eladom magánszemélyként? Hozzáteszem hogy rendszeresen...2009. nov. 10. 22:20
1/7 anonim válasza:
Apeh bácsi rád szállhat. Ha rendszeresen adsz el, akkor vállalkozói igazolvány kell hozzá, és adóznod kell utána.
2/7 A kérdező kommentje:
Akkor is ha magánszemélyként?
2009. nov. 10. 22:35
3/7 anonim válasza:
Erről van szó, hogy az APEH szerint magánszemélyként nem árulhatsz rendszeresen... Mert az üzletszerűnek minősül.
4/7 anonim válasza:
Ha kéz alatt csináljátok, és nem nagyban hirdetsz, akkor minimális a lebukás esélye. Lényegében csak arra kell vigyáznod, hogy a vevőiddel szemben korrekt legyél, mert ők az egyetlenek, akik lebuktathatnak. Ezt nevezik egyébként seftelésnek, és elég sokan csinálják anélkül, hogy valaha problémájuk adódna az adóhivatallal.
5/7 anonim válasza:
Igen is meg nem is.
Van egy minimum limitösszeg, ezalatt nem szoktak foglalkozni az üggyel.
Ha a vevőkkel korrekt vagy, nem fognak bemártani.
Ha nincs folyamatosan, havonta jövedelmed illetve kiadásod, az még nem minősül vállalkozói tevékenységnek, ha magánszemély vagy. (pl. kihagysz 1-1 hónapot)
6/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
És a boltos csávó nem lesz morci :) hogy minden héten megyek hozzá vásárolni? Gondolom leesik neki hogy elpasszolom később...
2009. nov. 11. 16:07
7/7 anonim válasza:
A boltos csávónak is az a célja/dolga, hogy eladja az áruját.
Onnantól ő "leszarja" te mit csinálsz vele, az a lényeg, hogy te nála leperkáltad az árát, amin valszeg nem keveset keres és ennyi.
Meg attól is függ, hogy övé-e a bolt ő a tulaj vagy csak egy szimpla alkalmazott. Egészen más a kettő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!