Hány kiló 1 méter Vasúti sín? Jelenleg szőlő oszlopok. A méh milyen áron veszi kb?
Nekem van egy darab sinem és most megmértem,60cm hosszu,a felső része 7,5cm széles a talpa 15cm széles és 40 kg.
Számold ki,remélem segitettem.
Előbb érdeklődj a méh telepen mert nem veszik át csak úgy...
Különböző típusú sínek vannak.A legegyszerűbb módja, hogy meg tudd a súlyát, ha egy darabot le mérsz,mondjuk egy 10 cm-es darabot le vágsz és a mért adatot beszorzod 10-el.
De kényelmesebb ha megméred :1 köb deciméter /10x10x10cm/ vas súlya kb.8 kg.Persze ez függ a vas ötvözésétől is.Viszont ne nagyon próbálkozz a MÉH telepekkel,mert ott csak ipari bontásból származó síneket vesznek át,és igazolni kell a hulladék eredetét. Probáld meg eladni építkezéseknek.
Vagy át veszik vagy nem,amúgy tényleg megtörténhet az,hogy rád hívják a rendőrt,hiszen nyilván nem "megvásárolta" az ember aki lerakta szőlő-tőkének. Persze lehet hogy ősrégi lóvontatású bányából lett ez kiszedve amit ott hagytak benne vagy 50-60 éve és a kutya se kereste,mert kiürült /elhagyott bánya,de attól még akkor is eltulajdonítás.
Úgyhogy óvatosan..mert átmész orgazdába,még ha jóhiszemű is.
Sztem a kérdést már egy sor — vagy, hogy stílusos legyek: egy VAGON — embör megválaszolta itt! Az egyik legegzaktabb feleletet a kettővel előttem szóló „Törőcsik András” nick-nevű válaszoló adta (netán az egykori futballista szerencséltetett itt minket?...), ám a 9-es hozzászóló („Tóth Károlyka”) „felpiszkálta” kissé az agyamat!: méghogy a (MÁV) vasúti síne volna a „legjobb acél”?!... Na ne tessen mán röhögtetnyi!…
Ha jól tudom (cáfoljon meg az, aki jobban, vagy ellentmondva tudja):
a japán SZAMURÁJ-KARD a legjobb acél a világon!
Most nem mennék bele acélipari, illetve kovácsolás-technikai fejtegetésekbe, és afféle terminus technicus-ok sorolgatását se várja itt tőlem senki, de ha jól tudom (cáfoljon meg az, aki jobban, vagy ellentmondva tudja):
Japánban annak idején (nagyrészt a Kr. sz. u. XIII.-XVII. század vérgőzös időszakában), a fent nevezett fegyver-csodákat min. kétféle módon „tesztelték”:
● az egyik módszer szerint: MÁSFÉL-KÉT CENTIMÉTER VASTAG(!), stabilan földbe rögzített ACÉLRUDAKAT igyekeztek „elnyisszantani” a tesztelendő szálfegyverekkel! Ha a „nyissz” nem sikerült, a kard SELEJTNEK bizonyult! (A vérmesebb szamuráj ilyenkor megkereste a kardkovácsot, majd belefojtotta a kovácsműhely hűtővizes dézsájába!...)
● a másik metódus szerint: halálra ítélt bűnöző(k), vagy pedig foglyul ejtett ellenség (esetleg katolikus hittérítő[k]…) volt(ak) a teszt-alany(ok). Ebben a próbában leginkább a DERÉKBAN KETTÉVÁGÁS módszerével szándékoztak végezni a delikvensekkel!... Ha nem vágta át TELJES SZÉLTÉBEN az alanyt a penge, a kard szintén selejtnek bizonyult! (A bőszebb szamuráj ilyenkor esetleg még a kardkovács családját is felaprította dühében!...)
A későbbi korokban aztán (nagyjából úgy a XVIII. század közepe tájékától kezdődően, vagyis amikor már annyi katolikus hittérítő érkezett Japánba, hogy a szamurájok nem győzték kettévágni őket…), szelídebb teszt-metodikák kerültek előtérbe: EMBERVASTAGSÁGÚ bambusz-kévéken tesztelték a kardokat. Attól az időtől kezdődően azokat igyekeztek teljes keresztmetszetükben átvágni! A sikertelen teszt következménye ekkortól már „csak” a kardkovács megszégyenítése (levizelése, elkergetése) volt…
Konklúzió:
Érzésem szerint (cáfoljon meg az, aki jobban, vagy ellentmondva tudja), ha valamilyen csoda folytán a mostani korban feltámadna MIJAMOTO MUSZASI (a talán leghíresebb japán kardvívó), és egy darabnyi — magyar (vagy bármely más) — SÍN-ACÉLBÓL KÉSZÍTETT KARDDAL próbálná a fenti tesztek valamelyikét abszolválni — hááát…
Szerintem még az acélöntödei munkások sem volnának biztonságban tőle!...
Ami pedig a kérdést illeti, lásd a legelső mondatomat!…
Egyelőre ennyi!
én jól állok hulladékból! de nem elég jól valaki szerint!
és a szőlő karóim is ki vannak dőlve valaki szerint. keress meg valaki szerint...
ha valaki szerint jól állnak a karóid!
:DDDD
Állítólag a méhtelep nem veheti át a vasúti síneket,ahogy a közlekedési táblákat sem, mert ha a hatóság megtalálja ezt náluk akkor megbüntetik vagy bezárhatják a boltot.
Úgyhogy szerintem nem fogják tőled (1 magánszemélytől) átvenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!