Munkanélkülin voltam, most álláskeresési segélyt kapok. Most fog letelni az is. Kaphatok-e az önkormányzattól valami segélyt ez után?
Figyelt kérdés
Sajnos a válság miatt megszűnt a munkahelyem. Elmentem jó pár céghez, de mivel nincs megfelelő szakmai tudásom vagy ép végzettségem így nem kellek. Most lett volna egy hely ahova felvettek volna, ha nem jön vissza az előző alkalmazott. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert ez a kis segély pont arra volt elég, hogy éhen ne haljunk a párommal. Ő dolgozik, de az a rezsire megy el. Kaphatok valahonnan még segélyt?2009. nov. 9. 15:43
1/3 anonim válasza:
Az onkormányzatnál kérhetsz rendelkezésre állási támogatást. Vállalni kell, hogy dolgozol közmunkában, de amíg ott dolgozol, fizetést kapsz. Szocális alapon bírálják el, hogy jogosult vagy-e (nézik az egy főre jutó jövedelmet, meg hogy van-e vagyonotok)
Ha nem vagy rá jogosult, akkor sajnos az egészségügyi hozzájárulást is magad után kell fizetned (havi 4500 forintot), az álláskeresési seély lejártát követő 45. nap után.
2/3 anonim válasza:
Esetleg a munkanélkülin keresztül elmehetnél tanfolyamra, ha már nem jár segély, akkor minimálbért utalnak a tanfolyam ideje alatt! Pénzed is lenne azért és utána végzettséged is!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ma voltam bent és kiderült a tanfolyamról lecsúsztam, mert az előző munkaadóm nem a válságra hivatkozva mondott fel. Így nem mehetek tanfolyamra.
A segélyt meg nem kapnám meg, mert ugye a párommal élek és ő 113 ezer fizetést kap, de arra elég hogy a rezsit kifizessük. A hitelt is törleszteni kell belőle :(
2009. nov. 11. 17:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!