Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 17 éves gimnazista vagyok....

17 éves gimnazista vagyok. Vállalhatok munkát? (többi lent)

Figyelt kérdés

Augusztusban töltöttem a 17-et, 12.-es vagyok.

Szeretnék egy munkát a suli mellé.Egy 4 órásat pl,vagy valami itthoni munkát,vagy akármit.Egyáltalán vállalhatok legálisan munkát?

Sajnos elég rossz az anyagi helyzetünk,főleg télen,és szeretnék besegíteni,de nem tudom hogyan.Csak 2en élünk édesanyámmal,de szegénynek rengeteg a gondja és sokszor elég kilátástalan a dolog.Nem akarom,hogy ennyi gondja legyen,segíteni szeretnék.

Valami ötlet? (légyszi olyasmit ne írjatok,h "légy kreatív,találj ki vmi kézileg gyárthatót és áruld",mert ez nem fog menni.)

A hasznos válaszokat előre is köszönöm. :)

2013. szept. 28. 09:33
 1/6 A kérdező kommentje:

Ja és a falunkban nem tudok menni másoknál segíteni pénzért,stb,mert nincs rá igény,úgyh ezt is hanyagoljuk légyszi. :/

/Sok hasonló kérdést olvastam már,és általában ilyen válaszokat írtak/

2013. szept. 28. 09:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezért tanulj,hogy a későbbeikben ne legyenek ilyen gondjaid.

Mellesleg diákmunkát tudsz vállalni,ennyi idősen is.Sok lehetőséged is van,maximum nem tudod kihasználni.Tenned kell érte,és ne az interneten várd a segítséget.

2013. szept. 28. 09:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Vállalhatsz legálisan munkát, mivel már betöltötted a 16. életéved. Akár diákmunkát, akár "rendes" munkaviszonyt, akár egyszerűsített foglalkoztatással.

Az, hogy milyen munkát, attól függ, hogy hol laktok.

Felénk ilyenkor sok cég alkalmaz egyszerűsített foglalkoztatással szüretelőket (hétvégén is).

A nagyobb áruházak szoktak felvenni leltározásra plusz munkaerőt.

Az, hogy felétek milyen lehetőségek vannak, csak egy környékbeli tudja megmondani, az ország másik végéből levő nem.

2013. szept. 28. 10:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Diákként igen vállalhatsz suli után, azthiszem 16 éves kortól lehet ilyet de nehezen fogsz találni, mert a legtöbb neked való munkák nyáron vannak. Suli időben inkább a 18 év felettieket szeretik behívni plusz munkákra főleg egyetemistákat, mert rájuk lehet már bízni pénztárgépet, kivéve ha szakmai gyakorlatból van ott 18 év alatti.

Én sem tudok sokat mondani, keress fel környékeden ilyen szövetkezeteket, menjél be, jelentkezzél be, kérj tőlük tanácsot hogy mik a lehetőségek, mit érdemes megragadni. Ha közeledben van Tesco, auchan vagy valami ilyen multi akkor érdemes azokat is felkeresned mert délutánra szoktak befogni diákokat, a raktárakban, meg árupakolásra is.

Én is Tesco-ban dolgoztam tavaly és délelőttös műszakban tanulókkal voltam akik gyakorlatra lettek befogva, délutánosba pedig diákmunkásokkal voltam egy műszakban.

Esetleg szórólapozást is érdemes megpróbálni, bár azt akkor érdemes igazán ha több lapot is kitudnál vinni így meg is érné de nem nagyon ajánlom, vagy esetleg más kisegítői munkákat is találhatsz csak sajnos nem lesz egyszerű.

2013. szept. 28. 10:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát az a baj,h nem nagyon találok semmilyen lehetőséget,de minden nap szétnézek a hirdetések között,hátha akad valami.

2013. szept. 28. 10:49
 6/6 anonim válasza:
Valóban az lenne a legjobb, ha egy vagy több diákmunkás szövetkezethez elmennél. Ott elmondod, mikor hogyan érsz rá, és ők segítenek találni valamit! :)
2013. szept. 29. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!