Jár nekem így is az árvaellátás?
APu és anyu elváltak már régen !!! Anyával élek és apuval nem sokáig tartottam a kapcsolatot!!! Munkanélküli volt legtöbbször és nincs meg neki az elegendő év az öregségi nyugdíjhoz !!!
1. Anyám újra férjnél van és nem éltek együtt apummal csak 2 éves koromig !!
2. Apu szinte semmit nem dolgozott (eleget biztos nem )
3. Én már 19 éves vagyok de még ez az évem van a középsuliból !!!
Jár vagy nem?(Tudom be kell menni de még intézem a papírokat ,addig szeretném tudni mire számítsak )
Ki jogosult árvaellátásra?
Árvaellátásra az a gyermek jogosult - ideértve a házasságban vagy az élettársi közösségben együtt élők egy háztartásban közösen nevelt, korábbi házasságból, élettársi együttélésből származó gyermekét is -, akinek szülője a haláláig az öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezte, vagy öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjasként halt meg.
De most az igazi apukád meghalt vagy nem?
Mert csak ezt nem írtad le.
Ha bármelyik biológiai szülőd is halott és te még a koron belül vagy, akkor jár. Ha nem, nem.
Visszamenőleg max. 6 hónapra jár, ha most adod be, akkor március 1-től.
Ha nem volt nyugdíjas, azt nézik, hogy annyi szolgálati ideje volt-e, mintha rokkant lett volna-ez életkoronként változik, hogy mennyinek kell lennie. Ha ennyit sem dolgozott, akkor nem nagyon fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!