Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ilyen drága Postával...

Miért ilyen drága Postával pénzt küldeni?

Figyelt kérdés
Ha rózsaszín utalvénnyal küldök pénzt,5000ft-ig 500ft.10000-ig 950ft.GYAKORLATILAG 10% Ami a feladott összeg arányában nő.Kiváncsi lennék ha 300km-re küldenék mondjuk 80000-et,mennyiért vinnék el?Ha feladok 200ft-ot 500ért viszik!! Vagyis a címzett postása, a helyi postáról ennyiért viszi ki a pénzt,ennyit kaszíroz a Posta!
2013. szept. 22. 07:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Ennyi az ára!! De amúgy egy sima ajánlott levél is már 430Ft körül van szóval ez a szolgáltatásnak ennyi az ára!
2013. szept. 22. 08:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Tedd a pénzt egy megcímzett borítékba. Ha 80 ezer, akkor küld 4 db 20 ezresben és nem tűnik fel (a boríték nem vastagszik).

Nekem is évtizedekig millió forintokat küldött a rokonság (összesen) borítékban, postán. Egy forint nem veszett el.

2013. szept. 22. 09:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Utalj inkább bankszámláról bankszámlára. Az a legolcsóbb, hosszútávon mindenképpen.

A készpénzküldést én nem javaslom, szerintem nem biztonságos a borítékos módszer.

2013. szept. 22. 11:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Ha lehet utalok,de nem mindenkinek van számlája!
2013. szept. 22. 13:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Még mindig olcsóbb, mint elvinni autóval/busszal a 200-ast.

Tehát azért ilyen drága, mert a posta is közúti/légi fuvarozással viszi el a csomagokat a címzetteknek, és annak megvannak a költségei. Persze nem hiszem, hogy ugyanazt a húszezrest kapja meg a címzett, amit feladtunk, lehet, hogy a címzett posta kap üzenetet, hogy kell majd oda egy húszas. (Azt is oda kell vinni valahogy) Azt meg hogy az összeggel együtt nő a díj gondolom azzal lehet magyarázni, hogy a készpénz kezeléséből fakadó biztonsági kockázat nagyobb.

2013. szept. 28. 19:04
 6/9 A kérdező kommentje:
UTOLSÓNAK ÜZI. 1.Bisztos hogy nem az én feladott pénzemet viszi a posta 200km.-re. 2. Ha nagyobb a kockázat, akkor a nyugdíjak kihordása mennyibe kerül?
2013. szept. 29. 05:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Az egyfajta szolgaltatas. Ha atlagemberkent kersz ilyet ismered az arat, mivel itt nagymennyisegrol van szo a posta olcsobban fogja vallalni. Ugyan ugy mint a leveleknel is van mindenkinek kedvezmeny ha utanna olvasol. 10-15ev mulva meg kegesebben fogjak kp-ban kapni a nyugdijjat. Az allam leszeretne szoritani a penz hasznalatot 5-10% korulire ugyhogy nagy nagy valtozasban vagyunk benne. Csak kerdes hogy az altala hozott gazdasagpolitikan a sulyai mennyire fogjak motivalni az embereket erre....
2013. szept. 29. 07:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez tényleg jó kérdés a nyugdíjakkal kapcsolatban, nekem eszembe sem jutott.

talán a nyugdíjak kiszállítása azért olcsóbb, mert előre tervezhető az elosztás, egyszerre nagyobb tételeket lehet hatékonyan teríteni. Míg ezekkel az egyszeri pénzküldésekkel külön külön egyenként kell foglalkozni kisebb-nagyobb időeltolódásokkal. Adminisztráció-igényesebb.

(nem tudom, mi lehet az igazság, csak próbálok én is magyarázatot találni)

2013. szept. 29. 12:27
 9/9 A kérdező kommentje:
1 válaszolónak Tudom,ennyi az ára és kész,írod Te.Ha a Posta kétszeresére emelné a díjat,az is rendben lenne szerinted!?Egy levélcsomagot 350-ért szállítonak ki,a postás mindennap járja a körzetét,levelet,újságot visz,akkor mi abban a drága ha küldök 600ft-ot?
2013. szept. 30. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!