Miért ilyen drága Postával pénzt küldeni?
Tedd a pénzt egy megcímzett borítékba. Ha 80 ezer, akkor küld 4 db 20 ezresben és nem tűnik fel (a boríték nem vastagszik).
Nekem is évtizedekig millió forintokat küldött a rokonság (összesen) borítékban, postán. Egy forint nem veszett el.
Utalj inkább bankszámláról bankszámlára. Az a legolcsóbb, hosszútávon mindenképpen.
A készpénzküldést én nem javaslom, szerintem nem biztonságos a borítékos módszer.
Még mindig olcsóbb, mint elvinni autóval/busszal a 200-ast.
Tehát azért ilyen drága, mert a posta is közúti/légi fuvarozással viszi el a csomagokat a címzetteknek, és annak megvannak a költségei. Persze nem hiszem, hogy ugyanazt a húszezrest kapja meg a címzett, amit feladtunk, lehet, hogy a címzett posta kap üzenetet, hogy kell majd oda egy húszas. (Azt is oda kell vinni valahogy) Azt meg hogy az összeggel együtt nő a díj gondolom azzal lehet magyarázni, hogy a készpénz kezeléséből fakadó biztonsági kockázat nagyobb.
Ez tényleg jó kérdés a nyugdíjakkal kapcsolatban, nekem eszembe sem jutott.
talán a nyugdíjak kiszállítása azért olcsóbb, mert előre tervezhető az elosztás, egyszerre nagyobb tételeket lehet hatékonyan teríteni. Míg ezekkel az egyszeri pénzküldésekkel külön külön egyenként kell foglalkozni kisebb-nagyobb időeltolódásokkal. Adminisztráció-igényesebb.
(nem tudom, mi lehet az igazság, csak próbálok én is magyarázatot találni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!