Ha külföldről rendeltem, és angolul adtam meg az itthoni lakcímemet akkor is meg fog érkezni a levél?
Pl.
Gipsz utca 1. helyett 1 Gipsz street-et adtam meg...
Talán az itthoni postásoknak van annyi angol tudása hogy rájöjjenek, hogy mit takar, vagyis remélem...
Egyébként bejegyezett ajánlott levélként rendeltem meg.
Viszont csak most olvastam utána, hogy nem kell angolul írni az itthon címet :/ lol
Igen a postásoknak van annyi tudása, hogy a világ összes nyelvén tudják a közterületek neveit. Ez a minimum.
Kinek is szól a címzés?
Addig, hogy Hungary/Ungarn/Ungheria/stb. a külföldi postásnak. Őt csak ez érdekli. Semmi, de semmi más. Az össze többi adat a magyarnak szól.
Régebben, még az irányítószámos világ előtt volt a postán címnyomozó. Még Kis Peti, brepicko uk 56 hef cím is eljutott a valódi címzetthez, aki Kiss Pál, Berettyóújfalu, Vörös Október út 42. alatti lakos.
Most a pontosan címzett levelek sem mindig érnek célba.
Nincs mit tenni, mint megvárod, hogy megérkezik-e a csomag.
Mekkora marhák vannak errefelé, nem normálisan segít, hanem még kritizál meg ócsárol! Ez a magyar szint ecsém. :D
Vannak a kérdezőénél sokkal borzasztóbb, és agyzsibbasztóbb űberfelesleges kérdés is, és ti itt csaholtok, mint a lácra vert kutya. Hát gratulálok. :D
Meg fog érkezni nyugi.
Én Kínából rendelek sokmindent,kivétel nélkül mindig angol a cimzés,és mindig megérkezett.Pedig itt tuti nem tud a postás angolul.
Irányitószám alapján szortiroz a posta,azáltal elkerül a városba vagy faluba,és ott már csak az utcanevet nézik és a számot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!