Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A hatóságok miért nem foglalko...

Lótusz szirmok kérdése:

A hatóságok miért nem foglalkoznak az MLM-el és piramisjátékkal foglalkozó személyekkel, akik ráadásul még csalnak is?

Figyelt kérdés

Sziasztok! régebben nézelődtem otthon végezhető munkák terén. nem sok jót láttam. de mivel kíváncsi voltam ezért írtam egy-két hirdetőnek. ezek a személyek MLM-el vagy úgynevezett piramisjátékkal foglalkoztak. kb. öt embernek írtam, vagy még többnek is közülük. mindenhonnan azt a választ kaptam h fektessek be súlyos ezreket, vásároljak meg 10.000 Ft-os kezdőcsomagot, mindenhol ilyenek fogadtak. én nem dőltem ennek be. sokan panaszkodnak arról manapság h befizetik a kért összeget és nem kapnak semmit. nagyon kevés lehet köztük az olyan rendszer amivel valóban lehet is keresni. az ember soha nem tudhatja h ki mond igazat és ki hazudik. nagyon sok rosszat hallani ezekről a társaságokról. olyat is hallottam már h valaki dolgozott ilyenben aztán lecsökkentették az internetes bankszámláját, azaz lehúzták a pénzét amit megkeresett az mlm-el. ha az ember talál is olyat amivel dolgozni tud, úgy behúzhatják a csőbe h örök életére megbánja h beszállt ilyenbe.

és az ilyen csalókkal a hatóságok miért nem foglalkoznak? miért van az h folyamatosan hírdetnek az ilyen emberek, behúznak másokat a csőbe és semmi nem történik velük, ugyanúgy folytatják az egészet? sztem 50 ezer Ft-ért már akkora megadóztatást kaphatnának, ha foglalkozna velük a NAV vagy bármi, mint a huzat! vagy mi van azokkal akik már több százezer Ft-al is lehúztak másokat? vannak akik feljelentést tesznek ilyen társaságok ellen? a rendőrségen mi történik olyankor? ezt mondják neki? "hát nézze, mi nem foglalkozunk ezzel, Önnek kellett volna gondolkodnia és nem beszállnia ilyesmibe..." én úgy veszem észre h egyre több és több ilyen csaló és gyanús társaság jön létre, kevés lehet a megbízható mlm társaság. a hatóságok mégsem tesznek semmit. vagy volt már olyan itt Magyarországon h elszámoltak a hatóságok egy csaló társaságot? mit gondoltok erről? nagy patkányságnak tartom mindenesetre. és csak sajnálni tudom azokat akik befektetik a komoly ezreseket ,tízezreseket aztán meg átverik.

2013. szept. 12. 16:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Többnyire azért,mert a felelősöket lehetetlen elcsípni. Alapból vagy fiktív cégként vannak bejegyezve, vagy kismillió bábvállalaton keresztül bonyolítják, hogy még maga az adóhivatal sem tudja, kik állnak a dolog mögött.

Az se kizárt, hogy belső emberek is csinálnak ilyet, a NAV-nak és társaiknak pedig nemigen tenne jót ha róluk derülne ki ilyen botrány, ezért inkább futni hagyják az illetőket. Okosan ki van ez találva, Tribuszer nénit is csak hosszú idő után sikerült elcsípni, és amint látod, mái napig szabadlábon mászkál...

2013. szept. 25. 22:44
 22/22 anonim ***** válasza:

Egyrészt mert idehaza nincs igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás. Ha a cég ügyvédje jobb nálad, még a végén téged húznak fszra.

Másrészt a policájok szarnak egy nagyot a bűnözésbe, inkább a vasúti átjárónál trafiznak, abból jön a mánni.

Harmadrészt mert az összes MLM-átverés azzal takarózik, hogy ő szolgáltatást v. terméket ad cserébe, tehát jogilag nem támadhatóak.

Negyedrészt azt se tartom kizártnak, hogy lefizetik a hivatalos szerveket, ők meg nem vágják le az aranytojást tojó tyúkot.

Egyetlen tökéletes védelem van csak: el kell kerülni az MLM-átverést amilyen messze csak lehet.

2018. szept. 29. 04:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!