Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi kell ahhoz, hogy ezt...

Mi kell ahhoz, hogy ezt csinálhassam?

Figyelt kérdés
Ha én mondjuk szépen festek körmöt+mintázok+egyéb hasonló dolgokat tudok, amit egy manikűrös-műkörmös, de nincs papírom róla, mégis szeretnék egy kis pluszjövedelmet ebből, van valamilyen módja hogy ezt végezhessem, és az apeh-ha tudomást szerezne eme tevékenységemről-ne "bántson"? Előre is köszi!
2009. nov. 3. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Persze, ha elvégzed a tanfolyamot és szerzel róla papírt. Más lehetőség nincsen.
2009. nov. 3. 19:32
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

De CSAK vállalkozóival lehetne, vagy üzlethelyiség, engedélyek...stb. is kell hozzá? Bocsi a hülye kérdésekért, igazából egyelőre csak érdeklődöm.

2009. nov. 3. 19:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg lehetne oldani egy sima vállalkozóival.
2009. nov. 3. 20:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Meg lehet oldani egy sima vállalkozóival valóban, csak ahhoz az kell, hogy legyen papírja arról amit csinál...
2009. nov. 3. 20:36
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, én is ilyesmire gondoltam, hogy ki kell váltani a vállalkozóit--persze miután megvan a papírom--és akkor talán otthon is lehetne ezt csinálni. Jó lenne, ha ez tényleg működne így is! És akkor egy sima "nyugtatömböt" kell venni, és azt írogatni a vendégeknek?!Mint a boltban a pénztárgép, csak én kézzel írom?!

Ja, és köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

2009. nov. 4. 20:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha alapvetően nem ebből élsz, hanem van hivatalos jövedelmed, és ismerősökön keresztül terjeszted a tudományod, nem az egészoldalas hirdetéseiddel vannak tele a lapok, akkor nem fog csesztetni az apeh. Gondold el, hány tanár ad magánórákat munkaidő után, mégsem büntetgeti őket senki. Egy ismerősöm az apeh-ban dolgozik, ő mondta, hogy az ilyen jellegű jövedelemkiegészítő tevékenységekkel az ő szempontjukból olyan minimálisat lehet csak keresni (hiszen munka mellett eleve csak 1-2 órád marad rá naponta), hogy többe kerül az ellenőr alkalmi díjazása, mint amennyi adót és büntetést be lehetne hajtani. Szóval azért, hogy te esténként kifested pár ember körmét, nem fognak a nyakadra járni.
2009. nov. 12. 13:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson kiváltani a vállalkozóit, ha nincs bejelentett főállásod, mert a gatyád rámegy a kötelező járulékok kifizetésére. Havi 40.000Ft-ot kifizetni nem piskóta, ha csak hébe-hóba van ilyen jellegű munkád.
2009. nov. 12. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Vállalkozóit csak akkor szabad kiváltani, ha már biztos vagy abban, hogy tele leszel klienssel. Azért felesleges a rengeteg adminisztratív cirkusz és a könyvelő, járulékbefizetés (még másodállású vállalkozóként is kell már valamennyit fizetni) stb., hogy a végén esetleg csak néhány barátnőd körmét festegesd.
2009. nov. 12. 15:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Vállalkozói kell, üzlethelyiség nem feltétlenül, nézz körül a környékeden, hátha keresnek valakit vállakozóival.

Egyébként papír nélkül legfeljebb a barátnőid körmét csinálhatod meg és hivatalosan nem kérhetsz pénzt.

2010. máj. 17. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!