Miért ilyen pénzügyi analfabéta a magyar?
Most nem arra gondolok, hogy ismerni kéne a pénzügyi szakszavakat, definíciókat és minden jogi mondatot azonnal tudni kell értelmezni.
Hanem arra, hogy legyen már mindenkinben egy egészséges gyanakvás mielőtt aláír valamit és kérdezzen, járjon utána mielőtt dönt. Az interneten ott van minden.
Minap az iskolában az igazgató kiosztott egy szórólapot ahol a gyerekednek lehet pénzt gyűjteni, nagyszerű kamatok, csak évi 20.000Ft. Megnéztem és egy nagy kamu az egész, a társaság nem is létezik, nincs weblap, nincs kapcsolattartó, google nem ismeri, a pszáf oldalán nincs infó, olyan MLM dolog lett volna.
De ami a lényeg a szülők 70%-a gondolkodás nélkül aláírta! Húúú, de jó lesz majd 5-10 év múlva, állítom mindenki szemében ott peregtek a milliók, mint játékgépen.
Vélemények?
Mert KÖNYVET OLVASNI luxus,mert inkább nézik a Retek Klubbot a zsíradót,meg olvassák a Strabag-nemzetet.
De a kedvencem amikor a nyugdíjról beszélnek ennél szánalmasabb szerintem már csak a pilótajátékból milliárdos leszek elv.Meg,hogy kérdezik itt,hogy ez meg beleszámít-e a nyugdíjba,EMBEREK ébresztő nyugdíjnak vége,4-5 év és kész nem lesz mindenki oldja meg a maga gondját-Ahogy a DSP is énekli.
Mert nincs alapszintű oktatás sem erre vonatkozóan az iskolában és nem is volt már elég régen.
De szerintem ennél sokkal nagyobb probléma, hogy az emberek 90%-a még mindig a "bankkártyájáról szeretne utalni", gőze nincs mi a különbség a bankkártya és számla között, nem tudja mire való a hitel, nem érti, hogy nem ajándék, hanem üzleti befektetés mindkét félnek. Nem értik, hogy mi az a kamat, nem tudják mennyi a magyar ÁFA...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!