Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy tartsam el az anyám ha...

Hogy tartsam el az anyám ha nem adja oda a nyugdíját?

Figyelt kérdés

Együtt élek az anyámmal egy háztartásban, az asszonnyal és a gyerekkel is.

Anyám azt mondta, hogy én köteles vagyok etetni itatni tartani, de a nyugdíját inkább a párnaalá teszi, én meg tartsam el a családot, fizessem a reszit a 100ezres keresetemből és a gyerekek után járó családipótlékból.

Meg az öccsétől kölcsönkért 300ezret is én fizessem vissza.

2013. szept. 9. 09:16
 1/7 klopusz ***** válasza:

Szia!

Anyukádnak nagyon nincs igaza. Nem vagy köteles eltartani, ezt csak hiszi.

Itt van törvényi hivatkozás, pontosan leírja, hogy csak akkor vagy köteles, ha magát nem tudja (többnyire anyagi okból) eltartani:

[link]

Természetesen a kölvcsönhöz sincsen semmi közöd.

Remélem, segítettem!

2013. szept. 9. 09:42
 2/7 anonim ***** válasza:
A lakás, ahol éltek, kié? Ha az anyukádé, akkor lehet, hogy úgy gondolja, hogy cserében, amiért ott élhettek, biztosítsátok a megélhetését. Ez esetben sok mindent nem tudsz tenni, megszoksz vagy megszöksz. Az is lehet, hogy nektek gyűjtögeti azt a pénzt, hogy legyen tartalékotok, ha bármi történik.
2013. szept. 9. 10:13
 3/7 A kérdező kommentje:

Értem hogy nekünk gyűjtögeti de minek ha közben nem tudjuk fizetni a vízt, villanyt és hónap végére üres a hűtő? Nem elkenni akarjuk a kocsmába, hanem a létfenntartáshoz kell. Eközben ő inkább félrerakás mellet magára költi, bútorra meg konyhai gépekre, emellett panaszkodik, hogy nincs mit ennie, hanem mi adjuk azt is.

Az én nevemen van a ház, és a kiadások is.

2013. szept. 9. 10:44
 4/7 A kérdező kommentje:

És ha mi veszünk kaját vagy kapunk valami tartós èlelmiszert azt felviszi magához az emeletre kérés nélkül, de sok konyhai cuccunk is eltűnik lentről, de mi ritkán megyünk fel hozzá, mert nem nagyon enged, így bizonyitani sem tudjuk rá, de ha felmegyünk, akkor is bedugdos mindent a szekrényeibe ès bezárja.

A tyukok alól is lopkodja a tojást, mi meg egy kib..szott rántottát nem tudonk enni reggelire, ő meg ezt simán végignézi, miközben tudja hogy a pincébe már összehalmozott két karton tojást.

2013. szept. 9. 10:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Mennyi idős az anyukád? Szerintem szenilis lehet már.
2013. szept. 9. 12:08
 6/7 Flector 67 ***** válasza:
Sajnos akkor ki kell rakni otthonról. Sajnálom, de inkább a gyerekek éljenek jól... Ha valaki ennyire hülye (tényleg elnézést kérek Tőled, hisz édesanyád), megérdemli, hogy kitegyék.
2013. szept. 9. 14:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Lakatold le a kamraszekrényeiteket és a tyúkolat is. Valószínűleg időskori szenilitás, olyan is szokott lenni öregeknél, hogy állandóan mindenkit tolvajnak minősítenek, és állítják, hogy meglopták őket. ez ilyen agyi leromlás, sajnos nem is nagyon tehet róla.

Gondolom a házat nem tudnátok úgy eladni, hogy venni belőle két kisebbet vagy őt otthonba tetetni, akkor marad a zár készítés mindenhova.

2013. szept. 9. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!