Hogyan lehet összerakni?
Had kérdezzem már meg tőlem hogy honnan tudod hogy én hány számukat hallottam? Én is voltam ug-s, de valahogy már ki is nőttem belőle, meg manapság nem is nagyon van olyan rapper akinek elmennék a fellépésére. ESSEMM az kb annyira ug hogy nálunk ilyen "tini diszkó" jellegű buliba lépett fel. Nagy mellénnyel írták is a plakáton hogy "először ******en". Ez már csak azért is vicces volt mert az előtt pár hónapja voltam itt fellépésén, mert kíváncsi voltam milyen élőbe. Arra nem vették a fáradságot, hogy utána nézzenek mielőtt valótlan dologgal verik a mellük. A rajongó tábora is nevetséges, sok tini hülye gyerek. Egyik fellépésén oda ment egy srác egyik haveromhoz hogy "te vagy ESSEMM?". Talán egy hangyafasznyit hasonlít az arcuk de nem lehet összetéveszteni őket. A másik vicces meg mikor a Rajkórok szövegét keverte a nagy közönség össze vissza... Mr Bustam, a kamu gengszter madafaka. Tizen évig le se szarta senki amit csinált, most az utóbbi időbe felkapták, aztán azt hiszi hogy ő a nagy valaki. Mert hogy tett le az asztalra, ja csak az utóbbi pár évet leszámítva senkit nem érdekelte az addigi munkássága. Mc Soon, ő rá nem is méltatok túl sok szót, mások hátán felkapaszkodott zs-kategóriás sablon rapper. Nekem kb ez a véleményem erről a felhozatalról.
Na de hogy ne csak offoljak a kérdésre is válaszolva:
Szerintem először alap aztán dalszöveg. Vagy ha már megvan a dalszöveg, akkor célirányosan kereshetsz alapot a szöveg hangvételéhez. Nagyobb rappereknek saját beatmakerük van, ezeket neten is lehet tanulni, árulják a beatjeiket. De kezdésképp netről is össze lehet szedni ingyenes beateket.
Első zenét stúdióba szerintem hülyeség, pláne nem tudom tisztába vagy-e mennyit elkérnek stúdióbérlésért. Kinézel egy sarkot körbe ragasztod tojás tartóval, veszel valami olcsóbb de türhető kategóriába tartozó stúdió mikit aztán uccu neki. A keveréshez meg a többihez annyira már én sem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!