Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Meddig jár a családi pótlék?

Meddig jár a családi pótlék?

Figyelt kérdés

Májusban fogok OKJ vizsgázni. A kérdésem az lenne, hogy ha májusban megkapom a bizonyítványomat akkor onnantól kezdve nem fog nekem járni családi pótlék, illetve árvasági sem??

Vagy: szeptemberig ugyanúgy kapni fogom.

A második variációt onnan vettem, hogy valaki azt mondta, hogy mivel szeptembertől szeptemberig tart egy tanév, ezért szeptemberig ugyanúgy járni fog a csp+ az árvasági.

2009. nov. 2. 18:27
 1/6 anonim válasza:

18éves korig, vagy ameddig igazolni tudod, hogy tanulói jogviszonyod áll fenn és nem dolgozol bejelentve.

most az életkorodat kell nézni, elmúltál-e 18éves, volt szükség arra hogy meghosszabítsd iskolalátogatásival? ha igen, akkor azon a papíron rajta van, hogy meddig számítasz tanulónak. nekem is van ilyenem, az enyémen a sikeres vizsga időpontjával jár le a tanulói jogviszony, innentől nem jár a csp.

2009. nov. 2. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:
22 vagyok,18 éves koromtol nem adnak rám családi potlékot,pedig mai napig tanulok nappalin
2009. nov. 2. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

18 éves kor felett csak akkor jár, ha a gyerek krónikus súlyos betegségben szenved.

Ujabban a tanulásra nem jár már 18 év felett.

2009. nov. 2. 20:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat.

Egyébként 21 leszek jövőre, nappalin tanulok, és én kapok családit. Érdekes, hogy nem mindenkinek jár. Ezt nem tudtam...

2009. nov. 2. 21:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

23 éves kor alatt (jövőre már csak 20) a tanulói jogviszony fennállásáig (ha pl. június 18-ig vagy tanuló, akkor vizsgázol le, akkor még júniusra jár)

Ha megszűnik a tanulói jogviszonyod, de újabb tanulói jogviszonyt létesítesz, akkor ismét igényelni kell.

Hallgatói jogviszony alapján nem jár csp, de a gyermeklétszámba beszámítanak. (mivel akkor már nem közoktatásban, hanem felsőoktatásban tanulsz) Az árvasági viszont jár a felsőoktatásban is.

Sajnos, az OKJs vizsgád után megszűnik a tanulói jogviszonyod, ezt az iskola meg is küldi a MÁK-nak, és megszüntetik a csp folyósítását. Valószínűleg az árvaságit is.

Ha ezután nem tanulsz tovább nappalin, vagy nem helyezkedsz el, akkor az egészségügyi hozzájárulást is magad után kell fizetned a diákigazolványod érvényességének lejárta után (november 1-től)

2009. nov. 3. 07:53
 6/6 anonim válasza:

Az előző írta le jól!

Én 19 vagyok, nappalis technikusin, nincs semmilyen betegségem, és JÁR a családi. Szóval hülyeséget írt vki fentebb...

2010. jan. 28. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!